Kenmerken
Nevelwouden, pampa's en koloniale steden... Incaruïnes, zoutvlaktes, lama's en flamingo's...

Peru en Bolivia – een aaneenschakeling van hoogtepunten! De variatie aan landschappen en dierenleven is fantastisch, je kijkt echt je ogen uit. Tijdens autoritten zien we vicuna’s op de vlaktes, in de tropische wouden spotten we de mooiste vlinders en reptielen en tijdens een bergwandeling zweeft de condor majesteitelijk in de strakblauwe lucht boven ons. De grootste hoogvlakte ter wereld (Altiplano), de pieken van het Andesgebergte, de jungle bij Coroico… De mooie witgeschilderde gebouwen in koloniale steden als Arequipa en Sucre, de lemen hutten van de indiaanse bevolking en de ruïnes van oude beschavingen zorgen voor het culturele en historische aspect.

La Paz, de hoofdstad van Bolivia, is de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld en uitermate boeiend en enig in zijn soort. Op de lokale markten lopen veel vrouwen die nog kleurige klederdracht dragen en ze hebben bolhoedjes op. We gingen enkele jaren geleden in een dorp naar een indianenkerk. De dienst duurde lang, gelukkig was er een pauze waarin alle kerkgangers getrakteerd werden op een bord aardappels met groente en vlees! Echte Boliviaanse pot en voor het geval je het niet wist: dit aten de Indianen lang voordat Columbus in Amerika kwam. Die zogenaamde Hollandse pot hebben we dus van de Inca’s afgekeken.

Tijdens deze reis komen we ook langs het Titicacameer, gelegen tussen Peru en Bolivia. Het is het hoogst bevaarbare meer ter wereld en er liggen prachtige eilanden, o.a. het eiland van de Zon waar we voettochten hopen te gaan maken.
De landschappen rond het meer, de besneeuwde vulkanen die je in de verte ziet liggen, de onaards aandoende zoutmeren… Ze zorgen ervoor dat deze reiservaring een van de meest onvergetelijke van je leven zal worden.

In Peru bezoeken we onder meer het prachtige stadje Cuzco en de oude Indianenstad Machu Picchu, die verscholen ligt in het oerwoud. We reizen er per trein over de Altiplano en proberen regelmatig in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Aan zon zal het op deze reis niet ontbreken, die schijnt vrijwel onafgebroken, maar de temperatuur zal overdag toch niet vaak boven de 20 Celsius zijn – uiteraard omdat een groot deel van de reis zich op grote hoogte afspeelt.

Verder bezoeken we de stad Arequipa en omgeving en als er nog wat tijd over is gaan we een tocht maken over de Stille Oceaan naar de Ballestas. Een bijzonder lawaaierige eilandengroep waar overigens geen mens woont. Het zijn de duizenden dieren die hier voor dat oorverdovende lawaai zorgen.

De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor vervoer, overnachtingen en maaltijden.

€2100,- Bijkomende kosten €600,-
Reiscode
19-PB-212
Vertrek
13-08-2019
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Bolivia Peru

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt