Reisleider

Ernst van Grol

Kenmerken
Van de Caribische kust tot de flanken van de Andes - dit is een veelzijdige en afwisselende reis naar twee boeiende Zuid-Amerikaanse landen.

Groen en bergachtig, met een schitterend witte kust aan de Stille Oceaan. Dat is Ecuador in het kort. Klinkt dat al aantrekkelijk genoeg, het land heeft reizigers nog veel meer te bieden. Het beroemde Andesgebergte en de al even beroemde tropische Amazone, de hoogste actieve vulkaan ter wereld, boeiende restanten uit het Inca-tijdperk, etc. Maar je hoeft niet perse hoogtepunten af te vinken om een mooie reis te hebben, dat weet Avanta al langer dan vandaag. Je leert een land pas echt goed kennen als je het openbaar vervoer neemt, wandeltochten maakt over het platteland en door dorpjes, in contact komt met de Ecuadoriaanse variant van Jan-met-de-pet.

Ook in buurland Colombia hopen we op deze manier rond te reizen. Onder toeristen niet zo’n heel bekend land, maar verrassend mooi. Grotendeels bedekt met jungle, waar inheemse indianen leven. Tijdens voettochten zullen we kennismaken met hen en hun manier van leven, die al eeuwenlang vrijwel onveranderd is. In het Tayrona National Park ligt ook de Verloren Stad, een immens groot complex van ru├»nes uit het jaar 800. Ouder dan Machu Picchu en veel minder toeristisch. Slechts tien procent van de stad is opgegraven, de rest wordt nog verborgen door het oerwoud.

De vlaktes van de Orinoco, de pieken van de Andes, de kusten van de Carib en de Pacific, de wouden van de Amazone… wat wil je nog meer?!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

€2090,- Bijkomende kosten €700,-
Reiscode
20-CEC-125
Vertrek
17-07-2020
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Colombia Ecuador
Reisleider
Ernst van Grol

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt