Reisleider

Gerjan Smit

Kenmerken

Honshu, Shikoko en Kyushu, in grootte het eerste, derde en vierde eiland van de Japanse archipel. Vulkanen en bergen, prachtige baaien, bijzondere tuinen, rijstterrassen, groene bossen, klaterende beekjes en romantische dorpen. Overal tempels die met hun roodwitte kleuren mooi afsteken tegen de achtergrond van groene berghellingen of een azuurblauwe zee. Japan is echt een schitterend land.

De hoogste berg van Japan is de slapende Fuji vulkaan, met zijn kenmerkende witte top. Die mag alleen in juli en augustus beklommen worden, wat veel Japanners doen bij wijze van bedevaart. Wij sluiten ons aan, voor het uitzicht op de meren rond de berg en op Tokyo in de verte.

Een bezoek aan Kyoto staat ook op het programma. Deze stad was ooit de woonplaats van de Japanse keizer en staat bekend als een van de mooiste steden van het land. Dat is ook de reden waarom Kyoto tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd werd. We kunnen hier fietsen huren om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden te zien, zoals bijvoorbeeld de geishawijk en de beroemde Fushimi Inari-taisha (een shinto-tempel). Een bezoek aan een van de badhuizen is een ideale en bijzondere gelegenheid om de Japanse cultuur en beleefdheidsvormen op een ontspannen manier te ervaren.

De superbeleefde en vriendelijke Japanners en de afwezigheid van criminaliteit maken de reis extra aangenaam. Ondanks dat het een westers land is, is reizen hier toch echt een exotisch avontuur. De cultuur, de taal, het schrift, het eten… alles is compleet anders dan thuis. Hier eet je met stokjes, ga je NOOIT met je schoenen aan een huis binnen en wordt een fooi beschouwd als een belediging. En reis je met het openbaar vervoer? Dan kun je maar beter je mond dichthouden, want Japanners vinden het bijzonder storend als hun medereizigers zitten te praten. Dit alles maakt een eerste bezoek aan Japan overweldigend, in de positieve maar soms ook verwarrende betekenis van het woord! 🙂

Op de Filipijnen gaan we naar het eiland Luzon.
Luzon is het grootste eiland van de Filipijnse archipel, waarop ook de hoofdstad Manilla ligt. Het is zelfs een van de grootste eilanden ter wereld en kent een grote variatie aan landschappen en bevolkingsgroepen. Op de hellingen van de bergen in het noorden zijn aan het begin van onze jaartelling rijstterrassen aangelegd, die op de Werelderfgoedlijst staan. Het zuidoosten heeft ruige kusten en diverse actieve vulkanen. Centraal Luzon is een grote laagvlakte met in het midden een slapende vulkaan. Dankzij het tropische klimaat zijn er veel plant- en diersoorten te vinden, zodat iedere wandeling een ontdekkingstocht is.

Reken op een behoorlijk contrast tussen beide bestemmingen, maar dat maakt deze reis juist zo verrassend!

De reissom is inclusief autohuur in Japan (excl. brandstof en afkoop E.R.). Ook de intercontinentale vluchten naar Japan/de Filipijnen en de vlucht(en) tussen Japan en de Filipijnen zijn bij de reissom inbegrepen.
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en overnachtingskosten.

€1700,- €1555,- * Bijkomende kosten €,- * Geldig tot 01-02-2019
Reiscode
19-JAF-277
Vertrek
01-10-2019
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Japan
Reisleider
Gerjan Smit
Ik meld me aan!