Reisleider

Piet Vos

Kenmerken
"I never knew of a morning in Africa when I woke up that I was not happy." - Ernest Hemingway

Altijd al een keer de Big Five willen spotten? Tijdens deze reis is de kans groot dat dit gaat lukken. Het Zuid-Afrikaanse Krugerpark staat bekend om de grote variatie aan diersoorten, waaronder de Grote Vijf; van oudsher door Afrikaanse jagers gezien als de moeilijkste prooien.

In dit grote park (bijna de helft van Nederland!) kom je ogen tekort. Het is bijzonder spannend om door het park te rijden en samen te zoeken naar  giraffes, neushoorns, leeuwen, zebra’s, krokodillen en buffels. De olifanten in de Nederlandse dierentuin komen qua formaat niet eens in de buurt van de reusachtige Afrikaanse olifanten die hier vlak voor de auto de weg oversteken. Die momenten, als je met ingehouden adem toekijkt hoe de kolos langzaam en majesteitelijk de weg over stampt, stilstaat, met traag wapperende oren naar de auto kijkt en dan weer verder loopt, zijn onvergetelijk.

Ook bezoeken we enkele kleinere wildreservaten met ongerepte natuur en unieke diersoorten. Zo willen we in Mozambique bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Banhine national park dat beschikt over uitgebreide wetlands.

De uitgestrekte kustlijn van Mozambique, met prachtige verlaten stranden en een helderblauwe zee, vormt een mooi contrast met de bush van Zuid-Afrika. Je kunt hier zwemmen met walvishaaien van zo’n 15 meter lang, als je durft. Maar durf is eigenlijk niet nodig, want het zijn gemoedelijke reuzen.

Mozambique kent een roerige geschiedenis van kolonisatie en burgeroorlog, maar door de vriendelijke bevolking zou je dat bijna vergeten. We wandelen door gezellige Afrikaanse dorpjes, bezoeken een kleurrijke markt en ‘s  avonds ligt er een vers gevangen vis uit de Indische Oceaan op je bord.

De autohuur in Zuid-Afrika is (excl. brandstof) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor maaltijden, evt. camping of ho(s)telovernachtingen, entrees, afkoop ER en border crossing fee in Mozambique.

Voor Mozambique is een visum nodig.

€1525,- €1375,- * Bijkomende kosten €600,- * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-MOZA-318
Vertrek
03-11-2020
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Mozambique Zuid-Afrika
Reisleider
Piet Vos

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!