Reisleider

Ewout Booij

Kenmerken
De schoonheid van Scandinavië

Bij deze reis vliegen we naar Noorwegen waar we onze busjes oppikken. Door het groene zuiden, langs de diepe fjorden rijden we noordwaarts. We kamperen op de mooiste plekjes of overnachten in een van de beroemde Avantavilla’s. Langs onze route zijn meer dan genoeg activiteiten en excursies te ondernemen. De bekende hoogtepunten zoals de Hardangervidda en de Preikestolen bijvoorbeeld, en we kunnen gaan mountainbiken, raften of kanoën. Maar daarnaast ook gewoon heerlijk relaxen in de natuur en in ons kamp. Zoals bij al onze Scandinaviëreizen bivakkeren we in het wild, maken we een kampvuurtje, koken onze maaltijden in de veldkeuken en genieten van de lange lichte avonden.

Hoe verder naar het noorden, hoe leger de wegen en hoe meer we één worden met de natuur. Overal bruist ijskoud, kristalhelder water in rivieren en watervallen, regelmatig zien we rendieren en overal bloeien kleurrijke bloemen. Met een beetje geluk zien we ook elanden. We hoeven niet te haasten om ons kamp op te slaan, want hoe noordelijker we reizen hoe langer het licht blijft. In deze tijd van het jaar wordt het er ’s nachts eigenlijk niet meer donker.

We varen over naar de fantastisch mooie eilandengroep de Lofoten. Blijf vooral aan dek tijdens de overtocht, want de kans dat je walvissen of zeehonden ziet is behoorlijk groot. En anders kunnen we hier een walvissafari boeken, een gave ervaring. Aan boord van een voormalige vissersboot gaan we de Noorse Zee op. De bemanning speurt met radarapparatuur naar potvissen en orka’s en serveert een heerlijke vissoep uit de kombuis. In en boven het water zwermen allerlei zeevogels, zoals papegaaiduikertjes, alken en zeekoeten. Langs het water komen veel otters voor.

Terug op het vasteland reizen we langs de schitterende fjordenkust weer richting het zuiden. Ter hoogte van de Wilderness road steken we de Noors-Zweedse grens over. Voor diegenen die Zweden als land nog niet zo weten te waarderen is dit echt een openbaring. Via het Stekenjokk plateau (waarvan de weg alleen gedurende de zomermaanden open is), een Lappen-dorpje, Zweden’s eigen Grand Canyon en een 45 meter hoge waterval reizen we dieper Zweden in. Ergens langs deze ruige route kunnen we ongetwijfeld wel onze tent opzetten!

Door het mooie, landelijke Zweden zakken we af richting het zuiden. Wellicht dat we er nog gaan raften of kanoën. En als we tijd over hebben bezoeken we ook zeker nog even de Zweedse hoofdstad Stockholm, een superleuke en gezellige stad.

Echt een heerlijke reis waarbij we veel buiten bezig zijn, o.l.v. iemand die bijzonder houdt van het buitenleven, koken op vuur en bivakkeren in de natuur.

We vliegen heen naar Oslo (of evt. Stockholm) en reizen over land terug naar Nederland.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1299,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-LOF-171
Vertrek
01-08-2023
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Ewout Booij

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt