Reisleider

Piet Vos

Kenmerken
Niets is te vergelijken met een safari. Vol verwachting kloppende harten - wat gaan we vandaag zien?! Beweging in het struikgewas... en daar komt mama olifant tevoorschijn, op de voet gevolgd door haar kroost en de rest van de kudde.

Twee landen die bekend staan om de fantastische natuur. Wie heeft er nog nooit gehoord van de Serengeti en de Kilimanjaro?! Zowel Kenia als Tanzania heeft meerdere uitgestrekte wildreservaten, bekend en minder bekend. Tijdens deze reis gaan we er zoveel mogelijk van zien, al kan dat door de staat van de wegen uiteindelijk minder zijn dan we hadden gehoopt. Ook dat is Afrika.

Al snel nadat we in Kenia geland zijn, maken we onze eerste safari. Het wild heeft zijn eigen agenda, dus het is altijd maar afwachten wat je te zien krijgt. Giraffes die bedaard aan acacia’s knabbelen? Een levendige apenfamilie op de motorkap? Een rij wrattenzwijntjes? Langbenige struisvogels met hun kroost? Allemaal superleuk, maar we hopen natuurlijk ook op de Big Five! Vergeet terwijl je daar naar uitkijkt niet op het kleinere spul te letten, zoals de kleurrijke vogels. Ook die zijn zeer de moeite waard. De wevervogeltjes in hun kunstige nestjes, felgekleurde bijeneters of zwermen roze flamingo’s bij een van de meren.

In Tanzania rijden we door in de richting van het Uluguru gebergte. Ondertussen stoppen we op een lokale markt, kopen wat fruit en maken een praatje met enkele nieuwsgierige Tanzanianen. Vanuit het Uluguru gebergte zullen we onze reis vervolgen richting het Mikumi Nationaal Park. Een uitgestrekt park dat qua uitstraling veel weg heeft van de Serengeti. Hier gaan we op zoek naar antilope, hyena’s, impala’s, olifanten, zebra’s, leeuwen en noem maar op. Je komt ogen en oren tekort.

Na een lange dag over hobbelige wegen, door uitgestrekte savanne en onherbergzaam gebied zetten we middenin de wildernis moe maar voldaan onze tent op. Aangezien we niet alleen zijn, maar worden vergezeld door legio wilde dieren is een kampvuur geen onnodige luxe. De volgende dag gaan we weer vroeg uit de veren, want niets is mooier dan de zon die opgaat boven de Afrikaanse savanne. Op zo’n moment wens je dat je altijd vakantie had.

We vliegen heen waarschijnlijk naar Dar es Salaam en terug vanuit Nairobi. We reizen overwegend met het OV. Eventueel huren we een auto om mee op safari te gaan. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor binnenlands vervoer (huurauto’s en boot), maaltijden en overnachtingen.

Voor beide landen is een visum nodig.

€1549,- Bijkomende kosten €850,-
Reiscode
19-TAK-318
Vertrek
28-10-2019
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Kenia Tanzania
Reisleider
Piet Vos

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt