Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
De Karoo, Tuinroute en Kaap. Plus het hoogstgelegen landje ter wereld.

Nog (2) plaatsen. Zuid-Afrika is een land met twee gezichten; het is een moderne westerse samenleving en tegelijkertijd wonen in datzelfde land ook mensen in huttendorpen van leem en stro.
Volken uit alle windstreken en heel veel verschillende stammen wonen allemaal in dit zuidelijke puntje van het Afrikaanse continent. Daarnaast vind je er schitterende landschappen en grootse wildparken zoals het wereldberoemde Addo Elephant National Park, dat we hopen te bezoeken. Maar ook het Karoo NP, een boomloze halfwoestijn waar het wemelt van de diersoorten.

In Lesotho, een land niet groter dan Nederland en volledig omringd door Zuid-Afrika, ontmoeten we de vriendelijke bevolking. Het is van oudsher een herdersvolk en regelmatig zien we in dekens gewikkelde herders hun kuddes hoeden. In dit hoogland ervaren we zelf dat er in Afrika mensen wonen die een koudere winter hebben dan wij, dus hoe mooi het er ook is, na een kort bezoek gaan we weer snel naar het veel warmere Zuid-Afrika. Hier trekken we o.a. door het zeer dunbevolkte Cedergebergte, waar we een prachtige dagtocht zullen maken.

Er staat nog veel meer op het programma, zoals o.a. een bezoek aan Nederlands immigranten. Het is ook de ideale tijd van het jaar om walvissen te spotten. En we gaan naar Stellenbosch: een prachtige stad die de culturele hoofdstad is van de Afrikaners. Voor alle duidelijkheid: meer dan de helft van de Zuid-Afrikanen zijn Afrikaners en dat is een volk dat als moedertaal het Afrikaans spreekt. Een taal die wij na een paar dagen goed kunnen verstaan. De niet-Afrikaner witte bevolking heeft Engels als voertaal.
We volgen de Tuinroute: de schitterende zuidelijke kustlijn, richting Kaap de Goede Hoop en verder naar Kaapstad, waar we als de tijd het toelaat de Tafelberg beklimmen.

Deze reis wordt een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen, steden en landschappen. Hierboven hebben we – in willekeurige volgorde – het een en ander genoemd. Hoewel we best wat zullen reizen, is er ook zeker tijd om al het reizen af te wisselen met boeiende wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf omdat de weidse landschappen zich uitstekend lenen voor sightseeing.

De autohuur is (excl. brandstof, evt. drop off fee en afkoop E.R.) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, excursies, overige vervoerskosten en evt. overnachtingskosten.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1790,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
22-ZAL-287
Vertrek
07-11-2022
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Lesotho Zuid-Afrika
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!