Reisleider

Jaap Smits

Kenmerken
CALIFORNIË, ARIZONA, NEW MEXICO, NEVADA EN UTAH - scenic drives & stunning views

De Rocky Mountains rijzen op vanaf de poolcirkel en lopen vele kilometers door tot diep in de Verenigde Staten. Het handjevol routes door deze machtige bergketen staat bekend als de meest spectaculaire auto- en treintochten ter wereld. Dat heeft natuurlijk een reden!
Amerikanen zelf trekken er bijna elk weekend op uit en houden van het outdoor leven. Gelukkig houden wij daar ook van, dus we profiteren volop mee van alle voorzieningen. Overal zijn natuurparken, mooie hiking trails (wandelpaden), kampvuurplaatsen en mogelijkheden om te fietsen of kayakken.

Een trektocht door dit inspirerende deel van de VS is een must voor iedereen die Amerikafan is. Niet voor niets maken wereldwijd talloze reclamebureaus voor hun fotomateriaal gebruik van de spectaculaire landschappen die hier te vinden zijn, met als hoogtepunten de Grand Canyon en Monument Valley. Behalve dat dit een natuurreis is, bezoeken we ook kort een van de grote steden op de route. Natuurlijk gaan we hier niet al te veel tijd aan besteden, maar om Amerika te leren kennen, moet je toch zeker ook in een van de metropolen geweest zijn!

Qua natuurschoon gaan we tijdens deze reis sowieso veel hoogtepunten zien. Denk behalve aan eerdergenoemde Grand Canyon en Monument Valley ook aan Zion National Park, Lake Powell, Bryce Canyon, Death Valley. We zullen écht keuzes moeten maken en hoeven ons absoluut niet te vervelen. We gaan tenslotte naar een regio met de bekendste en mooiste natuurparken ter wereld. Tijdens de reis zul je moeten toegeven dat hier geen woord van gelogen is!

Een roadtrip door de VS is iets waar veel mensen van dromen. Tijdens deze tocht door dit immense land zul je alle clichés kunnen opmerken. De dikke mensen, de enorme porties, de consumptiedrift, etc. Maar je zult ook zien dat Amerika meer is dan Wild West en wolkenkrabbers. We rijden natuurlijk niet alleen over de Interstates maar kiezen regelmatig voor secundaire wegen. Dan komen we door hele landelijke, rustige streken en door overweldigend mooie, uitgestrekte natuurgebieden.

Sunny Californië, het bergland van Colorado, de woestijnen van Nevada, de cactuswouden van Arizona, de Grand Canyon, de bizarre rotsformaties van Monument Valley; steden als San Francisco en LA… Meer dan genoeg te beleven en te zien!

Aan het begin van de reis schaffen we waarschijnlijk een kooktoestelletje en wat kookartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt in kosten en we hoeven niet elke dag in (fast food) restaurants te eten. En wie wil nou niet ’s ochtends wakker worden met een vers gezet bakje koffie?!

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof, evt. drop off, afkoop ER, of young driver fee) en evt. campingovernachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

Lees onze blogpost over een roadtrip naar dit deel van de VS:
https://www.avantareizen.nl/roadtrip-zuidwest-vs/

Houd voor deze reis rekening met vaccinatieplicht tegen Covid-19.

€2049,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
23-ZWVS-140
Vertrek
24-07-2023
Reisduur
19 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Jaap Smits

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt