Reisleider

Willeke Francke

Kenmerken
Een prachtige rondreis door dunbevolkt noordelijk Europa.

Een fantastische rondreis naar het noordelijkste puntje van het Europese continent!
We vertrekken met onze busjes vanuit Nederland voor een onvergetelijk kampeeravontuur. Met de keuken achterin en een voorraad eten gaan we op pad, richting de ferry die ons naar Noorwegen brengt. Dan zijn we al snel op de Hardangervidda, de hoogvlakte die Noorwegens grootste nationale park vormt. Hier gaan we o.a. een wandeltocht maken voor een eerste kennismaking met de indrukwekkende schoonheid van het Noorse landschap.

En dat is nog maar het begin. Want daarna reizen we richting de beroemde fjordenkust en vervolgens langs die kust naar het noorden. Onderweg kunnen we kiezen uit allerlei bezienswaardigheden en excursies, zoals nationaal park Jotunheimen met de hoogste bergen van Noorwegen, raften, mountainbiken, de adembenemend mooie Atlantisch weg rijden, kamperen bij Villa Avanta, etc.

We nemen de boot naar de fantastisch mooie eilandengroep de Lofoten. Blijf dan vooral aan dek tijdens die overtocht, want de kans dat je walvissen of zeehonden ziet is behoorlijk groot. We kunnen hier ook een walvissafari boeken om vanaf een voormalige vissersboot orka’s en potvissen te gaan spotten. Weer terug op het vasteland gaan we nog noordelijker. De dagen worden steeds langer en het landschap ruiger, we passeren de poolcirkel en uiteindelijk komen we bij de Noordkaap.

Nog verder naar het noorden kan niet, dus na de Noordkaap gaan we weer richting het zuiden. We steken de grens over naar Finland, een land met zoveel meren dat vrijwel iedereen de tel kwijt raakt (iemand is ooit op een aantal van 188.000 uitgekomen…). Op de toendra van het weidse Lapland zien we rendieren. We reizen door gebieden met vele meertjes en eilandjes, rivieren met stroomversnellingen, bebossing en smalle heuvelruggen. Ideaal terrein om te gaan fietsen of kanoën. Een fijne kampeerplek vinden is ook hier geen probleem. Langs de Botnische Golf reizen we steeds verder naar het zuiden en uiteindelijk varen we over naar Zweden.

Zoals bij al onze Scandinaviëreizen bivakkeren we heerlijk in het wild, maken een kampvuurtje als dat mogelijk is, koken onze maaltijden in de veldkeuken en genieten van de lange lichte avonden. Echt een reis voor natuurliefhebbers die genieten van het vrije outdoorleven.
Het kan zijn dat we de route tegen de klok in reizen, maar we vertrekken over land, en vliegen na afloop terug naar Nederland vanuit Oslo of Stockholm.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1399,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-NKP-105
Vertrek
08-07-2023
Reisduur
20 dagen
Bestemming
Finland Noorwegen
Reisleider
Willeke Francke

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt