Reisleider

Caroline de Bruin

Kenmerken
De grote beschavingen, woestijnen, bergen en kusten van Centraal Amerika vormen het kleurrijke decor van deze reis.

Guatemala, Belize en El Salvador zijn drie kleinere landen in Centraal-Amerika. Ze hebben een grootse, rijke Indianengeschiedenis, waarvan veel indrukwekkende monumenten zijn overgebleven. Weelderige natuur met vulkanen, watervallen en tropisch regenwoud. Omzoomd door witte stranden aan een azuurblauwe zee.

In Guatemala brengen we onder meer een bezoek aan de grootste traditionele markt van Midden-Amerika, in Chichicastenango. Een toeristentrekpleister, maar toch de moeite waard omdat het zo’n kleurrijk spektakel is. Centraal-Amerika kwam deels onder invloed van de Mayabeschaving, deels onder de Incabeschaving. En daar kwam in de 16e eeuw nog de verovering van de Spanjaarden overheen. Het is, kortom, een gebied met een rijke geschiedenis. Ook landschappelijk is het er erg divers; om nog maar te zwijgen over de bevolking. Indianen, blanken, mestiezen en creolen. Doordat we met zgn. chickenbusjes reizen, het vervoer waar de locals ook veelvuldig gebruik van maken, komen we makkelijk met hen in contact.

Belize heette voorheen Brits-Honduras en hoewel het onafhankelijk is, is de Britse koningin Elizabeth het staatshoofd. De voertaal is Engels, het enige land in Midden-Amerika waar dat zo is. De regenwouden, grotten, koraalriffen en Maya-ruïnes zijn trekpleisters voor reizigers. We willen hier zeker ook gaan snorkelen, of duiken als dat meer je ding is. Het heldere, turquoise Caribische water ziet er uitnodigend uit en de onderwaterwereld is prachtig.

El Salvador ligt aan de andere kant van Centraal-Amerika, aan de kust van de Pacific. Het wordt vaak over het hoofd gezien, omdat het maar een klein land is. Onterecht, want El Salvador heeft genoeg in petto voor de reiziger.
We kunnen gaan varen over het Coatepeque meer bijvoorbeeld. Dit mooie en helderblauwe kratermeer wordt omringd door de Santa Ana en Izalco vulkaan. In het westelijke gebergte loopt de Ruta de las Flores, ideaal terrein voor mooie hikes langs heetwaterbronnen en koffieplantages. Er zijn interessante plaatsen, zoals hoofdstad San Salvador, het sfeervolle koloniale stadje Suchitoto en het Pompeï van Amerika: Joya de Cerén. Dit mayadorp werd in ongeveer 600 na Christus bedolven onder lava, waardoor wij nu nog kunnen zien hoe de maya’s vele eeuwen geleden leefden. Superinteressant!

Deze intensieve reis is een wervelende mix van oude culturen, dode en levende vulkanen, jungle, koraalriffen, bonte stadjes en traditionele dorpjes. Onder leiding van een zeer ervaren reisleidster, die er ongetwijfeld een avontuurlijk geheel van gaat maken!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

€1880,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
19-GBE-124
Vertrek
15-07-2019
Reisduur
20 dagen
Bestemming
Belize El Salvador Guatemala
Reisleider
Caroline de Bruin

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt