Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken

Ruim 400 jaar geleden werd Australië ontdekt door Nederlander Abel Tasman. Hij zag er geen brood in, want hij vond alleen woestijn en een zeer primitief volk: de Aboriginals. Dat heeft Abel hier toen rondverteld en het idee van die woestijn is hier sindsdien blijven hangen. Thomas Cook ging anderhalve eeuw later toch ook eens kijken en die kwam terug met een ander verhaal. Hij was de grootste natuurlijke haven ter wereld ingevaren – het huidige Sydney – en erg onder de indruk geraakt van de schoonheid. De Engelsen deden wat met zijn verhaal en begonnen het te koloniseren. Die kolonisten en hun nageslacht hebben ervoor gezorgd dat heel Australië nu te bereizen is en daar heeft Avanta inmiddels erg veel en erg goede ervaringen mee.

Abel Tasman had die woestijn natuurlijk niet verzonnen. Het is echter geen kale zandvlakte, maar een kleurrijk en interessant gebied vol afwisseling. Naast woestijn is er nog veel meer: tropische wouden en moerassen, meren en rivieren die door groene parkachtige landschappen stromen, prachtige stranden en woeste rotskusten. Nederzettingen van Aboriginals, boeren die boerderijen runnen zo groot als een Hollandse provincie, moderne steden met een schitterende architectuur en zo kunnen we nog even doorgaan. Wat dacht je van de unieke dierenwereld, de bijzondere flora en het heerlijke weer…

Australië is het enige land dat tegelijkertijd een continent is, iets wat veel reizigers zich niet realiseren. Ruim 200 keer Nederland en maar anderhalf keer zoveel inwoners. Het mag duidelijk zijn dat je op deze reis slechts een kleiner deel van het land gaat zien, ook al gaan we heel wat kilometers maken. De reis speelt zich af in de driehoek tussen Brisbane en Sydney (Oost) en Alice Springs (centraal). Variatie verzekerd!

Autohuur is (excl. brandstof en afkoop ER) bij de reissom inbegrepen.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overige vervoerskosten, maaltijden en evt. campingovernachtingen. Voor Australië is een visum nodig, die van tevoren moet worden aangevraagd.

€2300,- €2199,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-01-2020
Reiscode
20-NOA-5
Vertrek
20-01-2020
Reisduur
20 dagen
Bestemming
Australië
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!