Reisleider

Arjan Smit

Kenmerken
Drie weken, twee megalanden

Schijnbaar verlaten vlaktes, reikend tot aan de horizon. De grote kuddes halfwilde paarden en kamelen die er grazen zijn eigendom van gastvrije nomaden. Ze wonen in witte tenten (gers) op de steppes. We worden er vriendelijk ontvangen en getrakteerd op een glas thee of verse paardenroom. Mongolië is het enige land ter wereld waar het grootste deel van de bevolking nomadisch leeft. We zullen dit bijzondere leven van dichtbij meemaken en krijgen vast ook de kans om een ger vanbinnen te bekijken. Let op de ingenieuze constructie en de kleurige aankleding!

Met robuuste wagens reizen we de westelijke helft van het land door. Die wagens hebben we wel nodig ook, want in dit grote land is slechts een paar honderd kilometer verharde weg. In het zuiden en midden trekken we door de Gobi-woestijn, in het noorden gaan we de bergen in. De Gobi-woestijn is met zijn verbleekte vlaktes, uitgedroogde beddingen, zandverstuivingen en eindeloosheid een van de meest wrede woestijnen ter wereld. Het landschap is zo spectaculair dat je soms met ingehouden adem de bocht omrijdt. Wonderlijke rotsformaties, zoutmeren, door de wind gevormde duinlandschappen.

Getuige de rotstekeningen her en der in de wildernis, was men lang geleden ook al onder de indruk van Gobi’s schoonheid. Een enkele keer zien we een groep tenten. Daar bevindt zich een bron waar de nomaden hun kuddes komen drenken. Als we bij zo’n bron onze eigen tenten opslaan, kunnen we in de schemering zien hoe het wild uit de woestijn komt om te drinken.

Gezien de schaarse infrastructuur en de primitieve omstandigheden in Mongolië wordt dit een avontuurlijke reis. Dit zal zeker een contrast vormen met de hectiek van de Chinese miljoenenstad Beijing.
De nadruk ligt tijdens deze reis op Mongolië.

We reizen one way over land van China naar Mongolië. De omgekeerde richting reizen we per vliegtuig (deze vlucht is inbegrepen).

Zowel voor China als voor Mongolië is een visum (link) nodig.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoerskosten tijdens de reis en overnachtingen.

€1725,- Bijkomende kosten €700,-
Reiscode
19-MONC-160
Vertrek
22-07-2019
Reisduur
20 dagen
Bestemming
China Mongolië
Reisleider
Arjan Smit

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt