Reisleider

Coen Wisse

Kenmerken
Drie weken, twee megalanden

Soms heb je van die reisbestemmingen die enorm tot de verbeelding spreken. Wat dacht je van Siberië en Mongolië? Ongerepte natuur, duizenden kilometers onverharde wegen en eindeloze vergezichten. Deze reis heeft het allemaal!

Ons startpunt van de reis is waarschijnlijk Irkoetsk, de onofficiële hoofdstad van Siberië. Al eeuwenlang is dit een kruispunt van handelsroutes tussen het westen en oosten van Rusland. Waar het in de winter met gemak -40 wordt, is het met een graadje of 25 in de zomer goed toeven. Hier gaan we ontdekken of de bijnaam ‘Parijs van Siberië’ een terechte typering is. Bij het zien van de gezellige oude straatjes, kleurrijke houten huizen en talloze prachtige kerken kan dat bijna niet tegenvallen.

Nadat we de gezelligheid van Irkoetsk achter ons hebben gelaten zetten we koers richting het majestueuze en verbazingwekkend mooie Baikalmeer. Met ruim 1620 meter diepte is er geen dieper meer op aarde te vinden; het bevat 20% van de wereldwijde zoetwatervoorraad. Door haar lengte van ruim 600 km verandert het landschap voortdurend. Hier maken we prachtige wandelingen langs de rotsachtige oevers, pakken het pontje naar het eiland Olkhon en maken een praatje met de Boerjaten; een van oorsprong Mongools volk dat in het zuiden van Siberië leeft.

Na de nodige avonturen laten we Lake Baikal achter ons om vervolgens ons kampeeravontuur 1000 km zuidelijker voort te zetten in het dunbevolktste land ter wereld: Mongolië! Voordat we hier aankomen genieten we allereerst nog van een prachtige treinreis over een van de beroemdste spoorlijnen ter wereld. De Trans Mongolië Express!

Zodra we de grens passeren is duidelijk dat we in een ander land terecht gekomen zijn. De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Mongolië tot een prachtige bestemming. Er zijn bijna geen (verharde) wegen, weinig bebouwing, het is enkel jij en de elementen der natuur. Mongolië is een ruw en ongerept land in haar puurste vorm.

Na een bezoek aan het bruisende Ulaanbaatar duiken we al snel dieper Mongolië in. Eindeloze steppen worden afgewisseld met ruige rotspartijen, meanderende rivieren en galopperende przewalskipaarden. Hier beleven we een waar ‘off the beaten track’ ervaring. Met onze iconische en onverwoestbare Bukhanka-bussen is geen enkele onverharde weg te ruig of rivierbedding te breed ;-).

Onderweg genieten we van de vele culturele schatten die Mongolië rijk is. Zo drinken we thee in een plaatselijke gers en ontmoeten nomaden die beter kunnen paardrijden dan lopen. Voor je het weet zit je zelf op zo’n paard op weg naar een familie waar je diezelfde nacht nog zult slapen.

Kortom: ben je die echte natuurliefhebber voor wie geen gebied te ruig is? Houd je van wandelen, bouw je graag kampvuren en ben je gek op spontane ontmoetingen. Dan is dit de reis voor jou!

Zowel in Siberië als in Mongolië reizen we per 4×4. Ideaal voor het reizen in deze ruige streken. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. En waar we ook komen, we zullen nooit uitgekeken raken!

Bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Voor zowel Rusland als Mongolië is een visum nodig.

€1725,- Bijkomende kosten €750,-
Reiscode
20-MONS-161
Vertrek
27-07-2020
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Mongolië Rusland
Reisleider
Coen Wisse

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt