Reisleider

Mart van der Zwan

Kenmerken
Met doorgewinterde reizigers, robuuste auto's en tenten op het dak kamperen in een van de mooiste landen ter wereld.

Van zuidelijk Afrika wordt iedere reiziger enthousiast. Je stapt in het vliegtuig, vliegt een uur of 11 in zuidelijke richting en stapt uit in een land waar het wild in grote aantallen vrij rondrent. Dit keer word je opgewacht door reisleider Mart en zijn vrouw, die dan al bijna een jaar lang in hun 4WD op reis zijn van Nederland naar Zuid-Afrika. Zij nemen je mee op een tocht met voornamelijk avontuurlijke hoogtepunten waarbij rijden in een 4×4 noodzakelijk is.

Eerst naar Botswana met haar gele zandduinen, droge vlaktes met hier en daar het skelet van een boom, steppes, savannen, grote rivieren die doodlopen in de woestijn, het is allemaal van een onwerkelijke schoonheid. Het is vreemd dat iets wat zo dor en doods is toch zo mooi kan zijn. We bezoeken hier de Central Kalahari Game reserve en als we tijd over hebben rijden we via de uitgestrekte zoutpan van Makgadikgadi naar Kubu-eiland vol met eeuwenoude baobabs.

Daarna zakken we af naar het zuiden en brengen een bezoek aan Lesotho. Het contrast met Zuid-Afrika is erg groot. Dit is het land met het hoogste ‘laagst gelegen punt’ ter wereld en het lijkt hier of de tijd heeft stil gestaan. De lokale bevolking woont in hutjes (zogenaamde rondavels), rijdt op paarden en het ploegen gebeurt met ossen. We verlaten Lesotho via de Sani-pas, één van de spectaculairste en hoogste routes van Zuidelijk Afrika en rijden richting de groene Drakensbergen met steile kliffen, mooie valleien en bruisende beekjes. Tenslotte rijden we weer terug naar Johannesburg, waar we nog een bezoek brengen aan NP Pilanusburg om onze big 5 compleet te maken!

Kortom, een avontuurlijke reis met heel veel diversiteit in zowel natuur als cultuur.

Het genoemde bedrag aan bijkomende kosten is bedoeld voor huurauto’s en overige vervoerskosten als brandstof, border crossing fee, afkoop eigen risico. Daarnaast voor maaltijden, park-entrees en evt. overnachtingskosten.

€1500,- €1349,- * Bijkomende kosten €500,- * Bij boeking voor 01-05-2019
Reiscode
19-BLZ-104
Vertrek
17-06-2019
Reisduur
20 dagen
Bestemming
Botswana Lesotho Zuid-Afrika
Reisleider
Mart van der Zwan
Ik meld me aan!