Reisleider

Martin Druijff

Kenmerken
De Atacamawoestijn in het noorden, Patagonië in het zuiden en het Andesgebergte dat overal bovenuit torent - Chili is een droombestemming!

Chili strekt zich van noord naar zuid uit over meer dan 4.000 kilometer en beslaat bijna de hele westkust van het Zuid-Amerikaanse continent. De machtige Andesketen die uittorent boven de Stille Oceaan, de witgetopte vulkanen die liggen te spiegelen in azuurblauwe meren. Groene bergbossen, rode woestijnen, witte en zwarte stranden. Gletsjers, glasheldere meren en snel stromende bergbeken. Van de fjorden tot de woestijnen en van de toppen van de Andes tot valleien vol wijngaarden. Wie van natuurschoon houdt, zal het in weinig landen beter naar z’n zin hebben!

In zo’n land vinden we natuurlijk ook de mooiste kampeerplekken: in wijngaarden, aan fjorden, op stranden bij de wierverzamelaars en vissers… Soms zo ver van de bewoonde wereld dat we ons ontdekkingsreizigers voelen en aangewezen zijn op wat we in onze auto’s meegenomen hebben.
De afstanden zijn enorm, maar niemand kan zich vervelen om het simpele feit dat het decor al reizend voortdurend wisselt. We gaan hiken, mountainbiken, kleurrijke plaatsjes bezoeken en naar nationale parken met weergaloos mooie landschappen. De walvissafari’s die we voor de kust kunnen doen zijn over het algemeen spectaculairder dan waar ook ter wereld.

Bedenk even hoe somber de Nederlandse novembermaand is, leg daar eens de uitbundige zonneschijn en de aangename temperaturen naast van de heerlijke lente / vroege zomer in Chili; dan is je keuze snel gemaakt… Kan Chili na afloop van de reis van je bucket list? Waarschijnlijk niet, want je wilt hoe dan ook weer terug!

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof, one way fee en afkoop ER) en een binnenlandse vlucht. De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten en evt. campingovernachtingen.

€2450,- €2199,- * Bijkomende kosten €650,- * Bij boeking voor 01-08-2024
Reiscode
24-CHI-290
Vertrek
28-11-2024
Reisduur
23 dagen
Bestemming
Chili
Reisleider
Martin Druijff
Ik meld me aan!