Reisleider

Leandra Kats-Hokke

Kenmerken
Australië, wie wil daar nou niet naartoe?! Echt een droombestemming voor iedereen die van avontuurlijk reizen houdt.

Ruim 400 jaar geleden werd Australië ontdekt door onze landgenoot Abel Tasman. Hij zag er geen brood in, want hij vond alleen woestijn en een zeer primitief volk: de Aboriginals. Dat heeft Abel hier toen rondverteld en het idee van die woestijn heerst nog steeds bij heel veel mensen. Thomas Cook ging anderhalve eeuw later ook eens kijken en die had een ander verhaal. Hij was de grootste natuurlijke haven ter wereld ingevaren – het huidige Sydney – en erg onder de indruk geraakt van de schoonheid. De Engelsen deden wat met zijn verhaal en begonnen het te koloniseren. Die kolonisten en hun nageslacht hebben ervoor gezorgd dat heel Australië nu is te bereizen en daar heeft Avanta inmiddels erg veel en erg goede ervaringen mee.

Abel Tasman had die woestijn natuurlijk niet verzonnen, maar het is er bijzonder mooi en divers. Zeker geen kale zandvlakte! Maar er is nog veel meer; je zult je ogen vaak niet geloven. Tropische wouden en moerassen, meren en rivieren die door groene parkachtige landschappen stromen, prachtige stranden en woeste rotskusten. Nederzettingen van Aboriginals, boeren die boerderijen runnen zo groot als een Hollandse provincie, moderne steden met een schitterende architectuur en zo kunnen we nog even doorgaan. Wat dacht je van de unieke dierenwereld, de bijzondere flora en het relaxte laid back sfeertje.

Deze reis is echt een road trip. De afstanden in Australië zijn enorm, we moeten dus kilometers maken. Dankzij de variatie in landschappen en de stops die we maken op mooie plekjes, bij een verlaten strand of een authentieke pub is het geen moment saai – integendeel. We nemen tenten mee en kopen ter plaatse een kookstelletje om zelf thee en koffie te kunnen zetten.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop ER en evt. drop off fees).
De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof) en evt. campingovernachtingen.

We vliegen retour op Sydney.
Op de heenweg landen we door omstandigheden lokale tijd zondag heel vroeg in de morgen (Nederlandse tijd op zaterdag) in Sydney. We hopen bij lokale christenen de zondag te vieren om de dag als rustdag door te kunnen brengen.

€2500,- Bijkomende kosten €475,-
Reiscode
19-OAU-195
Vertrek
02-08-2019
Reisduur
22 dagen
Bestemming
Australië
Reisleider
Leandra Kats-Hokke

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt