Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken

Eerst maar even een samenvatting van deze schitterende en afwisselende reis. We beginnen met een bezoek aan de mooiste stad van Latijns Amerika: Buenos Aires. Vervolgens varen we over de Rio de la Plata naar het mooiste stadje van Uruguay, en als we dat gezien hebben toeren we een kleine week door dit land. Niet alleen rijden we door het fascinerende heuvelland, maar vooral ook langs de fantastische duinenkust met z’n prachtige stranden en vuurtorens. Hierna vliegen we naar het diepe zuiden van Latijns Amerika. Gletsjers, ijsmeren, cowboys, grote kuddes alpaca’s, walvissafari’s vanaf de ferry naar Vuurland waar de lente dan in volle gang is, fjorden, bergwandelingen, de prairies van Argentinië (de Pampa) en allerlei andere dingen die je in de rest van dit continent simpelweg niet kunt zien en beleven.

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Maar goed, in het eerste deel van de reis bezoeken we dus Uruguay. Dat is niet het eerste land waar je aan denkt wanneer je een reis naar Latijns Amerika plant, en dat is juist waarom wij er zo graag heen gaan. Het ongerepte landschap, de hoogtepunten waar je op je gemak kunt ronddwalen zonder massa’s toeristen die hetzelfde doen. Zoals bijvoorbeeld het bijzondere, of eigenlijk gekke stadje aan de kust Cabo Polonio, een surfparadijs. Of de strandbossen van Santa Teresa, waar ook het spectaculaire kasteel Fortaleza te vinden is. Al Ahogado is ook zo’n plek die iedereen die Uruguay bezoekt, wil zien; het imponerende monument aan de kust ligt vlakbij de chique stad Punta del Este. Ciudad Vieja is het centrum van de hoofdstad en lijkt in niets op de andere grote steden van het continent. Het is er supergezellig en eigenlijk is het een groot historisch monument, evenals het op de Unescolijst geplaatste stadje Colonia del Sacramento.

En dan zijn er nog het Coastal Islands Nationaal Park en de enorme rivier de La Plata, en niet te vergeten de cowboys van het binnenland die nog altijd met de lasso’s over hun schouders op hun paarden achter de kuddes aanjakkeren. En, ook niet onbelangrijk, het hele land is een groot paradijs voor wildkampeerders! Net als Argentijns Patagonië trouwens, waar we na Uruguay heenvliegen. Kijk maar eens op de kaart, de afstanden die tijdens deze reis afgelegd worden zijn enorm. Daarom nemen we een binnenlandse vlucht, om nog verder naar het zuiden te vliegen.

De variatie op deze reis zal bijna niet te bevatten zijn als we dan ook nog de Zuidelijke Andes en Vuurland bezoeken: groots ongerept natuurschoon. Er zijn niet zoveel plaatsen meer op de wereld waar je zulke uitgestrekte gebieden kunt vinden die nog zo onaangetast zijn. Hier en daar een klein kleurig dorp tegen de flanken van de Cordilleras de los Andes geplakt, of verloren in de eindeloosheid van de pampa met z’n gele vlakten en blauwe meren en enorme gletsjers die met bulderend geweld permanent schuiven en afbrokkelen in het Calafate meer en tussendoor zien we allerlei bijzondere dieren. Op een ander moment van de reis genieten we van de vissersbootjes die laveren door de Chileense fjorden of dobberen op de Zuidelijke Oceaan. Of neem de robben en pinguïns op de rotskusten, de talloze vogelsoorten en de spectaculaire overtocht met de ferry naar Vuurland die soms meer op een walvissafari lijkt dan op een verkeersverbinding. En niet te vergeten: Torre del Paine, een wereldberoemd berglandschap met alweer cowboys die al galopperend hun vee bijeen drijven…

Bij de reissom inbegrepen:
De intercontinentale retourvluchten naar Buenos Aires.
De binnenlandse vluchten van Buenos Aires naar (zuidelijk) Patagonië, vice versa.
De autohuur in Uruguay, Zuid-Chili en in Zuid-Argentinië (excl. brandstof en afkoop E.R.).

Niet inbegrepen:
Verder bestaan de bijkomende kosten uit gebruikelijke zaken als maaltijden, evt. overnachtingskosten, excursies en openbaar vervoer en evt. tol (zie voorwaarden).

€2499,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
20-UAC-330
Vertrek
10-11-2020
Reisduur
22 dagen
Bestemming
Argentinië Chili Uruguay
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt