Reisleider

André de Jongh

Kenmerken

Ruim 400 jaar geleden werd Australië ontdekt door onze landgenoot Abel Tasman. Hij zag er geen brood in, want hij vond alleen woestijn en een zeer primitief volk: de Aboriginals. Dat heeft Abel hier toen rondverteld en het idee van die woestijn heerst nog steeds bij heel veel mensen. Thomas Cook ging anderhalve eeuw later ook eens kijken en die had een ander verhaal. Hij was de grootste natuurlijke haven ter wereld ingevaren – het huidige Sydney – en erg onder de indruk geraakt van de schoonheid. De Engelsen deden wat met zijn verhaal en begonnen het te koloniseren. Die kolonisten en hun nageslacht hebben ervoor gezorgd dat heel Australië nu is te bereizen en daar heeft Avanta inmiddels erg veel en erg goede ervaringen mee.

Abel Tasman had die woestijn natuurlijk niet verzonnen en het is er bijzonder mooi en divers. Zeker geen kale zandvlakte! Maar er is nog veel meer; je zult je ogen vaak niet geloven. Tropische wouden en moerassen, meren en rivieren die door groene parkachtige landschappen stromen, prachtige stranden en woeste rotskusten. Nederzettingen van Aboriginals, boeren die boerderijen runnen zo groot als een Hollandse provincie, moderne steden met een schitterende architectuur en zo kunnen we nog even doorgaan. Wat dacht je van de unieke dierenwereld, de bijzondere flora en het heerlijke weer (in januari…!). We gaan de reis ten volle benutten, bel of mail ons als je er nog meer over wilt weten. We zijn trots op onze kennis van Australië en willen die graag met je delen!

Tasmanië is een soort kruising van Nieuw Zeeland en Australië. Het is een eiland – bijna driemaal zo groot als Nederland – dat enkele honderden kilometers verwijderd ligt van de zuidoostkust van Australië, richting Nieuw Zeeland. De natuur is er zo geweldig mooi dat ongeveer de helft van het eiland tot nationaal park is verklaard. Verder vinden we er wat dorpen en kneuterige havenstadjes; alles ademt rust en nog eens rust. Omdat we deze Australiëreis naar het zuidoosten gaan, nemen we onze kans waar en gaan ook naar dit mooie eiland.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop ER).
Naast de intercontintale vluchten zijn ook de vluchten tussen Australië en Tasmanië bij de reissom inbegrepen. Voor Australië is een visum nodig, dat van tevoren moet worden aangevraagd.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof en afkoop E.R.) en evt. campingovernachtingen.

We vliegen waarschijnlijk retour op Sydney.

€2800,- €2590,- * Bijkomende kosten €550,- * Bij boeking voor 01-12-2023
Reiscode
24-TAZO-26
Vertrek
27-02-2024
Reisduur
22 dagen
Bestemming
Australië
Reisleider
André de Jongh
Ik meld me aan!