Reisleider

Marjolein Hulst

Kenmerken
When in Rome...

Rome was in de oude wereld minstens zo legendarisch als tegenwoordig. Een moderne metropool met een voor die tijden ongeëvenaard aantal inwoners, waar je als buitenstaander je ogen uitkeek. Het mooie is dat, hoewel de tijd, aardbevingen en vuur Rome niet voorbij zijn gegaan, er nog veel uit dat rijke verleden te zien is. De stad is hier en daar net een groot openluchtmuseum. Het Colosseum bijvoorbeeld werd al in de eerste eeuw na Christus gebouwd (en gefinancierd met de schatten die het Romeinse leger geroofd had in Jeruzalem!). Tweeduizend jaar later rondlopen op de plek die ooit het toneel was van gevechten en martelingen tot vermaak van het volk is echt indrukwekkend.
In later eeuwen was Rome het centrum voor kerk, kunst en cultuur, en misschien is dat nog steeds wel zo. De kerken vol pracht en praal staan nog steeds fier overeind en trekken dagelijks vele bezoekers – zowel pelgrims als toeristen.

Daarnaast is Rome natuurlijk gewoon een sfeervolle stad, met leuke steegjes vol scooters, gezellige pleinen en rustige parken. We eten pizza op een zonnig terras en een gelato op een piazza waar de duiven koeren, de Italiaanse kindertjes tot laat buiten spelen en een fontein bruist.  Kortom, een heerlijke stad die echt op je bucket list hoort te staan!

Rome ligt niet al te ver van de kust. Met onze huurauto’s hebben we de vrijheid en gelegenheid om een duik in de Tyrreense zee te nemen, maar we kunnen ook richting het binnenland gaan. Naar de Abruzzen bijvoorbeeld, een berggebied waar verschillende regionale parken te vinden zijn, zoals Sirente-Velino. Een schitterende bergwandeling na de hectiek en vele indrukken van Rome doet een mens goed!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuur, brandstof, maaltijden en excursies. We overnachten in eenvoudige hostels. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

€599,- Bijkomende kosten €200,-
Reiscode
22-ROME-280
Vertrek
24-10-2022
Reisduur
5 dagen
Bestemming
Italië
Reisleider
Marjolein Hulst

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt