Reisleider

Rick de Landmeter

Kenmerken
De Russische metropool in wintersferen

Nog één plaats. Op slechts zo’n drie uur vliegen afstand ligt Moskou, de miljoenenhoofdstad van het grootste land ter wereld: de Russische Federatie. Vijf dagen lang gaan we deze besneeuwde stad en haar directe omgeving verkennen. Want er is genoeg te doen!

Hoe ziet dat Kremlin er nu werkelijk uit van binnen? En wat zie je vanuit de torentjes van de St. Basilius kathedraal? Denk maar eens aan de vele tanks die daar jaar in jaar uit bij militaire parades over het Rode Plein rolden. Dit Rode Plein wordt niet alleen als het hart van Moskou, maar als het hart van heel Rusland gezien. Hier huist het machtscentrum van Rusland en vonden natuurlijk de extravagante militaire parades plaats tijdens de Koude Oorlog. En op datzelfde plein ligt Lenin nog altijd in zijn mausoleum, met om de hoek het graf van de Onbekende Soldaat, met permanente erewacht.

Even verderop een recenter icoon: de Loebjanka, het hoofdkwartier van de Russische geheime dienst. Dit gebouw staat symbool voor het lijden van vele Russische, politieke gevangenen. Vele gevangenen pleegden hier zelfmoord of werden ter dood gebracht na een kort proces.

De originele versie van de Christus-Verlosserkathedraal, dichtbij het Kremlin, werd destijds door Stalin opgeblazen, maar is weer in volle glorie hersteld. En in het Overwinningspark kunnen we zien hoe de Russen herdenken dat zij de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. Het park is groots opgezet en toont een gigantische verzameling materieel waarmee die overwinning behaald is.

Tot slot brengen we een bezoek aan de Arbat. Deze straat stamt uit de 15e eeuw en haar geschiedenis volgt de turbulente geschiedenis van Rusland zelf. Een bezoek aan deze hedendaagse straat met haar straatartiesten, muziektenten en talloze eetstalletjes is dan ook meer dan de moeite waard! Wat dat laatste betreft: een blini kopen bij een van de vele eetstalletjes is ook echt een must.

Al die bezienswaardigheden bereizen we met de beroemde Moskouse metro, met prachtige stations die op zichzelf al een bezoek waard zijn.

Dat en nog veel meer is wat de Moskovieten je te bieden hebben! Kortom, een unieke stedentrip in het winterse Moskou!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overnachtingen, vervoer binnen de stad, maaltijden en excursies.

Voor Rusland is een visum nodig.

€449,- Bijkomende kosten €200,-
Reiscode
19-MSK-28
Vertrek
23-02-2019
Reisduur
5 dagen
Bestemming
Rusland
Reisleider
Rick de Landmeter

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!