Reisleider

Hans

Kenmerken
Voorjaar in zuidelijk Europa

Acht dagen wildkamperen in het uitbundig bloeiende Portugese landschap met als hoogtepunt een bezoek aan hoofdstad Lissabon. Een heerlijk voorproefje op de zomer!

We gaan naar weinig bezochte gebieden waar het onvoorstelbaar rustig is. We genieten van prachtig heuvelland met witte dorpen en ruig bergland met snelstromende riviertjes. Reizend door hoge bergen, langs diepe dalen, rivieren en meren hebben we alle mogelijkheden voor mooie wandeltochten en ideale kampeerplekjes. Tussendoor nemen we een lekkere duik in de oceaan of in een meer. We vinden prachtige plekjes om ons kamp op te slaan en dwalen door steegjes en over pleintjes, langs akkers en door olijfaarden. ‘s Morgens halen we brood bij een ouderwetse bakkerij en voor de lunch hebben we kraakverse groentes. Een siësta hoeven we nog niet te houden, want het is er deze tijd van het jaar echt heerlijk weer.

Lissabon ligt aan de oevers van de Taag en was ooit de uitvalsbasis voor de Portugese handelsvloot. Vanuit deze plaats zeilden ontdekkingsreizigers de wereld over en voegden het ene na het andere land toe aan het rijk van Portugal. Die tijd is voorbij, maar alle hoeken en gaatjes van deze stad vertellen van dit avontuurlijke verleden.

De was wappert boven smalle steegjes, de trambellen rinkelen en de fado klinkt door openstaande deuren. Lissabon is gemoedelijk, gezellig en zonder capsones. De gloriedagen zijn geweest, maar de stad heeft zich erbij neergelegd. Rome, Londen en Parijs… hooghartige steden met chaotisch verkeer, toeristenmoeheid en torenhoge prijzen. Hier vind je niks van dat alles. De stad doet rustig aan, de mensen zijn bijzonder vriendelijk en je hoeft niet te schrikken van de prijs van je kopje koffie op een zonnig terras.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuur, brandstof, evt. overnachtingskosten en maaltijden.

Hoewel je met gemak een week in Lissabon kunt verblijven zonder je te vervelen, gaan we ook de omgeving verkennen. Portugal heeft prachtige stranden en nu we zo dichtbij zijn, moeten we daar natuurlijk ook even van genieten. Tijdens deze dagen gaan we wildkamperen en de natuur in.
We gaan naar weinig bezochte gebieden waar het onvoorstelbaar rustig is. We genieten van prachtig heuvelland met witte dorpen en ruig bergland met snelstromende riviertjes.

Reizend door hoge bergen, langs diepe dalen, rivieren en meren hebben we alle mogelijkheden voor mooie wandeltochten. We vinden prachtige plekjes om ons kamp op te slaan en dwalen door steegjes en over pleintjes, langs akkers en door olijfaarden. ‘s Morgens halen we brood bij een ouderwetse bakkerij en voor de lunch hebben we kraakverse groentes. Een siësta hoeven we niet te houden, want het is er deze tijd van het jaar niet meer zo heet als in de zomer.

Een korte vakantie met alles erop en eraan, zo kun je dit reisje het beste omschrijven. Ga mee en laat je verrassen door Portugal!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuur, brandstof, maaltijden en excursies.

€650,- €555,- * Bijkomende kosten €200,- * Bij boeking voor 01-04-2019
Reiscode
19-POR-72
Vertrek
27-04-2019
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Portugal
Reisleider
Hans

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!