Reisleider

Robbert

Kenmerken
Een reis voor onverschrokken natuurliefhebbers

Ga mee op deze spectaculaire reis door winters IJsland! In de noordelijke Atlantische Oceaan ligt het op-een-na-grootste eiland van Europa: IJsland. Ontstaan door ontelbare vulkaanuitbarstingen en gevormd door het noordelijke klimaat, met een bijzonder landschap als gevolg. Weids, open en ongeschikt voor de meeste planten en bomen is het volledig blootgesteld aan de elementen. Het doet vaak denken aan een maanlandschap en vreemd genoeg is dat supermooi. IJsland is niet alleen het meest westelijk gelegen land in Europa maar ook het dunstbevolkte. Ideaal dus voor een avontuurlijke reis.

Wandelen langs borrelende modderpoelen en sissende stoomwolken. Over dichtgesneeuwde ruige obsidiaanvelden en langs meren vol ijsschotsen. Reizen door ijzige vlaktes en door de wind kaalgeblazen berghellingen. En op z’n tijd opwarmen in een warmwaterbron of in onze gezellige berghut. Dat is IJsland in de winter.

We bezoeken bevroren watervallen en ijsgrotten en verkennen natuurparken. Dit kan soms niet anders dan door middel van sneeuwschoenwandelen of langlaufen. We gaan op zoek naar het noorderlicht, goede kans dat we dat ook gaan zien! Vorig jaar zaten de Avanturiers in een hottub terwijl boven hun hoofden het noorderlicht door de lucht flitste. Hoe gaaf is dat?! Ook een huskytocht of een sneeuwscootertocht behoort tot de mogelijkheden in dit avontuurlijke land.We slapen in hostels, hutten en huisjes.Het genoemde bedrag aan bijkomende kosten voor activiteiten, vervoer/autohuur, verblijf/accommodatie, maaltijden e.d. is vooraf niet exact in te schatten en hangt daarnaast af van de activiteiten waar jij aan mee wilt doen.

€1075,- Bijkomende kosten €800,-
Reiscode
24-WIJ-22
Vertrek
16-02-2024
Reisduur
8 dagen
Bestemming
IJsland winterreizen
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt