Kenmerken
Van het laagstgelegen punt van Italië naar de toppen van de Dolomieten

Een zomerse reis die begint in de beroemde stad Venetië. Een echte toeristenmagneet, maar ja, hoe kan het ook anders? De stad is gebouwd op tientallen eilandjes die met bruggen en kanalen aan elkaar verbonden zijn. In de prachtige palazzo’s, kerken en pleinen zie je terug dat Venetië een rijke geschiedenis heeft die vele eeuwen beslaat. Het historische centrum is autovrij, dus we gaan met de Vaporetto, een soort waterbus, de stad in en verkennen die te voet.

Vervolgens zoeken we de rust op in het schitterende Noord-Italiaanse Dolomietengebergte. Ook heel beroemd, vanwege de kenmerkende steile bergwanden en de uitstekende wandelmogelijkheden. Voordat we een kampeerplekje zoeken, eten we nog ergens even een gelato op een pleintje. Dat hoort erbij als je in Italië bent!

Onderweg bezoeken we nog San Marino, het dwerg- en bergstaatje dat al zo’n 17 eeuwen weet te overleven.

Tot slot nog de Abruzzen. Dit gebied wordt ook wel het ruige hart van Italië genoemd en is zeer het bezoeken waard. Bergen, meren, rivieren, bossen en wilde dieren. Een vrij ongerept gebied in Italië, vooral in vergelijking met bijvoorbeeld het overbezochte Toscane. Ook hier kunnen we mooie bergwandelingen maken en geweldige plekken vinden om ons kamp op te slaan.

We gaan varen in Venetië, klimmen en kamperen in de vrije natuur van twee Europese bergketens en bezoeken nog een ministaatje. Een actief maar toch ontspannen reisje, ideaal om de zomer af te sluiten!

We vliegen retour op Midden-/Noord-Italië.

€650,- €499,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-DOL-230
Vertrek
22-08-2020
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Frankrijk Italië
Ik meld me aan!