Reisleider

Coen Wisse

Kenmerken
Off road vibes in Albanië

Ga je voor puur natuur en onverhard avontuur, dan moet je dit voorjaar zeker naar Albanië. Tijdens deze 8-daagse reis maken we kennis met een van de meest ongerepte en misschien wel meest onbekende landen van Europa; Albanië. Vrijwel de gehele vorige eeuw was Albanië een land dat vrijwel ontoegankelijk was. Pas in de afgelopen twintig jaar blijkt wat een grootste schoonheid dit land te bieden heeft.

Een schoonheid die bestaat bij de gratie van ruige landschappen, vriendelijke mensen, mediterrane charme gecombineerd met een vleugje communistische logica. Eenmaal aangekomen in Albanië worden we al snel getrakteerd op panoramische offroad-routes. We rijden dwars door woeste, dunbevolkte berggebieden op zoek naar dat ene mooie wildkampeerplekje.

Onze onverwoestbare lada’s brengen ons op de meest afgelegen plekken. Maar ook de wandelaar komt tijdens deze reis aan zijn trekken. We zullen regelmatig een mooie bergwandeling maken, we dwalen door pittoreske bergdorpjes en nemen geregeld een duik in een van de vele bergmeren.

Naast het avontuurlijke karakter heeft Albanië op cultureel vlak ook veel te bieden. Zo maken we een praatje met de lokale bergbewoners, bezoeken we een van de vele middeleeuwse stadjes en gaan op zoek naar restanten van een land dat ooit als satellietstaat van Rusland fungeerde.

Als het even kan verkennen we het land met Lada Niva’s, een 4×4 terreinwagen speciaal ontworpen voor het ruige landschap. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. In Albanië raak je niet snel uitgekeken!

Ga je voor puur avontuur, ongerepte wildernis en onvergetelijke kampeerverhalen? Ga dan mee naar dit prachtige land!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor de vervoerskosten, maaltijden en evt. overnachtingskosten.

€1025,- €925,- * Bijkomende kosten €275,- * Bij boeking voor 01-03-2023
Reiscode
23-AOR-64
Vertrek
28-04-2023
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Albanië
Reisleider
Coen Wisse

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt