Reisleider

Ewout Booij

Kenmerken
In de voetsporen van...

Israël is voor christenen meer dan een zonnig vakantieland. Het is niet overdreven om te stellen dat het het middelpunt van het wereldgebeuren vormt. Je gaat bij een reis naar Israël dan ook een bezoek brengen aan een gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn. Rondlopen in Kapernaüm en Jeruzalem, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan… Bekende geschiedenissen gaan zo meer voor je leven.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het in de planning past willen we de burcht Masada beklimmen, met een schitterend uitzicht als beloning.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Medio februari 2022 heeft Israël aangekondigd dat per 1 maart ook ongevaccineerde reizigers weer worden toegelaten (voor die tijd waren reizigers welkom, mits hun laatste dosis van volledige vaccinatie maximaal zes maanden oud was).
Als je je wilt verzekeren tegen het risico dat je de reis moet annuleren omdat je zelf Covid-19 krijgt, dan adviseren we je om (bij de Europeesche) een annuleringsverzekering af te sluiten.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€1075,- Bijkomende kosten €375,-
Reiscode
22-ISH-279
Vertrek
22-10-2022
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Ewout Booij

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt