Kenmerken
Kamperen op een eiland in de Middellandse Zee

In de groene heuvels van Sardinië, tussen wijn- en olijfgaarden, wonen herders en boeren die een gemiddelde leeftijd bereiken die tien jaar hoger ligt dan in de rest van Europa. Komt het door hun eetgewoontes, kruidentuintjes of wellicht door de afwezigheid van stress? Misschien komt het wel gewoon doordat ze omringd zijn door zoveel moois. Letterlijk, want de Sardijnse kusten zijn prachtig, de stranden hagelwit en het water glashelder.

Dit eiland is iets minder bekend bij buitenlandse toeristen, maar de Italianen zelf weten heel goed dat Sardinië een fijne bestemming is en die arriveren massaal in augustus. In oktober is het er alweer rustiger, maar het weer is er dan nog aangenaam. Cultureel, historisch en op het gebied van natuurlijke schoonheid is hier zoveel te vinden dat we in acht dagen lang niet alles kunnen zien wat we allemaal zouden willen.

We gaan kamperen aan de oevers van prachtige meren, in rustieke bossen en onder eeuwenoude eiken aan bruisende beekjes. We eten frutti di mare of een gelato op terrasjes aan de zee en drinken iets fris op een lommerrijk pleintje van een bergdorp, waar we tussen de oudjes neerzijgen om even bij te komen van een lange dagtocht. We bezoeken sfeervolle stadjes en slenteren door eeuwenoude straatjes. Aan het eind van de dag gaan we op zoek naar een rustig plekje voor ons kamp en daar hoef je op Sardinië nooit lang naar te zoeken.

Een ongelooflijk gevarieerd eiland dat absoluut niet onderdoet voor het populairdere Italiaanse eiland Sicilië.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en evt. campingovernachtingen.

€925,- €775,- * Bijkomende kosten €200,- * Bij boeking voor 01-08-2022
Reiscode
22-SAI-278
Vertrek
22-10-2022
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Italië
Ik meld me aan!