Reisleider

Ronnie Slabbekoorn

Kenmerken
Een bezoek aan een prachtige eilandengroep, met als opwarmertje een bezoek aan Oslo!

Spitsbergers noemen deze tijd van het jaar ‘lichte winter’. Na de donkere winter geeft het terugkerende licht de inwoners nieuwe energie om weer naar buiten te gaan, ook al liggen de temperaturen nog onder nul. De dagen worden langer, de middernachtzon is op zijn retour. Wij gaan daarom ook naar buiten. Bijvoorbeeld om een sneeuwscooter- of een hondensledetocht te maken. De echte avonturiers kunnen een duik wagen in het arctische water. We kunnen over gletsjers en bevroren fjorden ski├źn, een ijsgrot bekijken, maar natuurlijk gaan we vooral genieten van het magische witte landschap met de mogelijkheid om ijsberen te zien. Er leven maar liefst drieduizend ijsberen op Svalbard. Zonder (gids met) gun, mag je dan ook niet over straat.

Behalve de natuur, gaan we ook het stadje Longyearbyen verkennen. De stad is krap honderd jaar oud en ‘s werelds noordelijkste nederzetting van meer dan duizend inwoners. En daarbij vind je er meer sneeuwscooters dan mensen. Er lopen geen wegen rond de stad. Je kunt immers overal met je sneeuwscooter heen. De straten die de stad rijk is, hebben geen namen, maar alleen een nummers.

Je kunt hier kamperen op de meest noordelijk gelegen camping ter wereld, maar wij zullen waarschijnlijk indoor overnachten. Trouwens, als je ergens binnen gaat (ook al is het een restaurant, een kerk of museum), vergeet niet je schoenen uit te doen. Dat zijn de mensen op Svalbard gewend.

Bij deze reis gaan we eerst een weekend naar de Noorse hoofdstad Oslo. Daar is genoeg te doen die paar dagen. In de stad vinden we bijv. het Vigelandpark en de kathedraal van Oslo. We maken de oversteek naar de eilandjes die voor de stad liggen waar we mooi kunnen wandelen. Ook het Kon Tiki-museum, gewijd aan Thor Heyerdahl en zijn avonturen over de wereldzee├źn is erg de moeite waard. En op zondag bezoeken we natuurlijk een internationale kerk. Zomaar wat dingen die we in Oslo willen doen, voordat we maandagmorgen op het vliegtuig stappen richting Spitsbergen. We hopen dan op vrijdagavond 3 mei weer terug te zijn.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer, overnachtingen en excursies in Oslo en op Spitsbergen.

€1095,- €1035,- * Bijkomende kosten €750,- * Bij boeking voor 01-04-2019
Reiscode
19-SVL-66
Vertrek
26-04-2019
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Ronnie Slabbekoorn

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt