Reisleider

Leonard Lugtenburg

Kenmerken
Noorwegen is een must voor iedere reiziger

Eén plaats vrijgekomen op deze reis. Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Vele tientallen busjes vol Avantareizigers gingen je voor. Dit is natuurlijk ook het ideale land voor een echte Avanta-kampeerreis. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming. Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

Ook al staan activiteiten in de natuur centraal tijdens deze reis, we brengen ook een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo. En waarschijnlijk gaan we ook wel even een van die eeuwenoude staafkerkjes in: houten kerkjes die zo’n duizend jaar weer en wind overleefd hebben. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

We maken onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Tijdens deze reis ben je dus vooral in de natuur. Doordat het hier in de zomer pas rond middernacht donker is en het om vier uur ‘s morgens alweer licht wordt zul je zien dat je bruist van de energie! Zoveel daglicht plus buitenlucht is goed voor een mens.

We vertrekken op vrijdagavond uit Nederland met de bus en varen waarschijnlijk zaterdagmorgen over. Na een week in de woeste natuur van dit ongerepte land en een bezoek aan de hoofdstad Oslo vlieg je terug naar Nederland.

€700,- €625,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-06-2019
Reiscode
19-JNO-105
Vertrek
05-07-2019
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
Leonard Lugtenburg

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!