Reisleider

Laureen Goedbloed

Kenmerken
Deze reis begint met een vlucht naar Zweden, een kanotocht over een Zweedse rivier en gaat daarna verder in Noorwegen.

Nog (1) plaats op deze reis.
Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Vele tientallen busjes vol Avantareizigers gingen je voor. Dit is natuurlijk ook het ideale land voor een echte Avanta-kampeerreis. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming! Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

Ook al staan activiteiten in de natuur centraal tijdens deze reis, te beginnen met kanovaren in de Zweedse regio Värmland. En waarschijnlijk kijken we ook wel even rond in een van die eeuwenoude stavkirkes: houten kerkjes die zo’n duizend jaar weer en wind overleefd hebben. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, raften – het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

We maken onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat superveel doen.

Je vliegt naar Stockholm en rijdt terug naar Nederland. Het is een all in-reis waarbij ook de overtocht Noorwegen – Denemarken bij de reissom is inbegrepen.

€725,- €625,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-04-2020
Reiscode
20-DEWZ-182
Vertrek
31-07-2020
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Laureen Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!