Reisleider

Anthonie Poppe

Kenmerken
Het mooiste winteravontuur van je leven!

Decennialang was Kirgizië of Kirgistan, officieel de Kirgizische Republiek, een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten in de zomermaanden nog steeds niet zoveel mensen dit prachtige land te vinden en in de wintermaanden nog minder. En juist daarom gaat Avanta in de winter hierheen! Wát een avontuur gaat dit worden.

Kirgizië in de winter is majestueus, sereen en ongelooflijk mooi. Het sneeuwlandschap is onaangetast. Er zijn maar weinig autowegen en bebouwing, wat het gevoel van avontuur versterkt. We ontdekken gletsjers, rivieren, bergmeren en warmwaterbronnen. Het is fantastisch terrein om te (sneeuwschoen)wandelen. Je zult zien dat Kirgizië niet voor niets het Zwitserland van Azië wordt genoemd. Waar de bewoners in de zomer hun vee laten grazen op alpenweiden, trekken wij de sneeuwschoenen aan om richting ons verblijf voor de nacht te gaan: een yurt. Daar ontmoeten we nomaden die bij zeer lage temperaturen door middel van dierlijke materialen hun onderkomen isoleren. Na een tocht door het ijzige landschap warmen we ons op bij de houtkachel. Mooi om te zien en mee te maken hoe de mensen hier leven tijdens de wintermaanden.

Ook in de winter kan tijdens een reis naar Kirgizië een bezoek aan het meer Son Kol niet ontbreken! Dit meer ligt op 3016 meter hoogte. Door ‘warm’ thermaal water bevriest dit meer zelfs hartje winter niet. Het steekt schitterend blauw af tegen de besneeuwde toppen rondom. Een duik in dit alpiene meer is in de winter dus mogelijk!

We reizen rond in onze eigen 4×4. Veel wegen worden in de winter opengehouden, van dag tot dag bekijken we of de route begaanbaar is.
Op reis is er de mogelijkheid tot skiën of langlaufen. Daarnaast staat een 2-daagse trektocht met paarden op het programma.

€1100,- €975,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-12-2023
Reiscode
24-KIW-7
Vertrek
29-01-2024
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Kirgizië winterreizen
Reisleider
Anthonie Poppe
Ik meld me aan!