Reisleider

Gersom van der Elst

Kenmerken
Een droombestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger

Een land van tegenstellingen: het glimmende vliegveld en de futuristische wolkenkrabbers zijn een van de eerste dingen die je ziet in Azerbeidzjan. Maar zodra je de hippe en moderne hoofdstad Bakoe achter je laat, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Koemest wordt gedroogd om te dienen als brandstof, de plee vind je in een hokje op het erf en op de markt worden pure, onbewerkte en lokale landbouwproducten te koop aangeboden.

Azerbeidzjan klinkt als een uithoek van de wereld en het is inderdaad geen alledaagse vakantiebestemming. Dit land aan de Kaspische Zee is een olieland, met alles wat daarbij hoort. Rijkdom, klatergoud en verknoeide landschappen. Ondanks dat is een groot deel van het land nog authentiek en onbedorven, zoals we zullen merken als we richting de Kaukasus gaan. Wat ons betreft is dit gebergte een grotere rijkdom dan de zwarte smurrie onder de grond…

Wijngaarden en kastelen, eeuwenoude rotstekeningen en tempels, dichte bossen en onuitblusbaar vuur – Azerbeidzjan staat bol van de bezienswaardigheden. De vriendelijkheid van de bevolking maakt het reizen hier extra aangenaam en de Avantareizigers zullen ongetwijfeld ook tijdens deze reis de gastvrijheid van de Azerbeidzjanen ervaren.

De bijkomende kosten zijn voornamelijk bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Voor Azerbeidzjan hebben we een visum nodig.

€900,- €825,- * Bijkomende kosten €300,- * Geldig tot 01-02-2019
Reiscode
19-AZE-78
Vertrek
29-04-2019
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Azerbeidzjan
Reisleider
Gersom van der Elst
Ik meld me aan!