Reisleider

Dianne Wielink

Kenmerken
Ontdek, proef en ervaar het gastvrije Perzië

Iran is al enkele jaren een populaire bestemming binnen Avantakringen. Overigens zou eigenlijk beter ’10 dagen Perzië’ boven deze reis moeten staan, want Iran is slechts een verzamelnaam voor Azeries, Baluchistanies, Koerden, Arabieren en Perzen die allemaal hun eigen gebied hebben in dit reusachtige land. Maar het oude Perzië beslaat het grootste deel en dat gaan we tijdens deze reis bezoeken. Iran is dagelijks in het nieuws en er zijn maar weinig andere landen te bedenken waar in het westen zoveel misverstanden over bestaan als over dit land.

Het oude Perzië, het land van Koning Ahasveros, is van een zeer bijzondere schoonheid. De architectuur van steden als Qom en Isfahan is wereldberoemd en de kust van de Kaspische zee (‘s werelds grootste binnenzee) is al even bijzonder. Van groene valleien tot gortdroge woestijnen en besneeuwde bergtoppen. Iraniërs zijn een zeer gastvrij volk, zoals we zelf zullen ervaren. Dit alles zal ervoor zorgen dat je de rest van je leven de nieuwsberichten over dit land heel anders – lees: reëler – zult interpreteren.

Wat gaan we er doen? Prachtige steden, middeleeuws aandoende dorpen, boeiende natuur en Bijbelse plaatsen bezoeken en misschien wel het allerbelangrijkste deze reis: praten met de bewoners die ons ongetwijfeld vaak zullen uitnodigen. Uiteraard krijgen we ook volop de gelegenheid om te proeven van de Iraanse keuken – die is niet voor niets beroemd en geliefd.

Ga er eens kijken met ons. We zijn er de afgelopen jaren heel wat keren geweest en iedere keer weer worden de mensen aangenaam verrast in dit prachtige, zo ontzettend gastvrije land.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, vervoer, excursies en overnachtingen.

Voor Iran een visum nodig, dat we waarschijnlijk (voor ongeveer € 70) bij aankomst op de luchthaven aanschaffen.

€950,- €875,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-03-2020
Reiscode
20-IRA-75
Vertrek
21-04-2020
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Iran
Reisleider
Dianne Wielink

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!