Reisleider

Piet Vos

Kenmerken
Rondlopen in Kapernaüm, uitkijken over het Meer van Galilea, pootje baden in de Jordaan... Bekende geschiedenissen gaan meer voor je leven.

Nog één plaats. Israël is voor christenen meer dan een zonnige vakantiebestemming. Het is niet overdreven om te stellen dat dit land het middelpunt van het wereldgebeuren vormt. Je gaat bij een reis naar Israël dan ook een bezoek brengen aan een gebied waarvan je van jongs af aan hebt horen voorlezen. Het blijft bijzonder om de plaatsen te bezoeken waarvan de namen zo bekend zijn.

Religie is in Israël overal nadrukkelijk aanwezig. De sabbat begint met gezang uit de synagoges, een paar uur daarvoor worden nog snel de laatste boodschappen gehaald voor de sabbatsmaaltijd. Aan veel deurposten zit een mezoeza, die even werktuiglijk aangeraakt wordt bij het naar binnen gaan. Mannen dragen donkere kleding, vrouwen lange rokken en een soort hoofddoeken. Moslims wonen in aparte wijken of dorpen, die direct te herkennen zijn aan de minaret. Maar we gaan hier niet alleen naartoe om plaatsen uit de Bijbel te bezoeken. We genieten ook gewoon van het oosterse sfeertje, de chaotische bedrijvigheid in de souk en de zomerse temperaturen.

Deze reis door Israël wordt een mix van cultuur en natuur: Jeruzalem, de Negev-woestijn en het Meer van Galilea. Maar ook dobberen in de Dode Zee. Deze zoutzee ligt in een berggebied dat zo’n 400 meter onder zeeniveau ligt. Verder willen we naar Tel Dan en Banias (het natuurreservaat met natuurlijke bronnen in het noorden van het land bij de Golan Hoogte). En als het nog binnen de planning past willen we ook nog gaan snorkelen in de Rode Zee bij Eilat want, zoals veel mensen weten, de mooiste onderwaterpracht vind je in de Rode Zee.

De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor autohuur, brandstof/tol, maaltijden en overnachtingen.

Een fotoverslag van een eerdere Avantareis (eind november).

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€895,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
22-HLN-292
Vertrek
18-11-2022
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Israël
Reisleider
Piet Vos

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!