Reisleider

Rick de Landmeter

Kenmerken
Avantuur in Centraal Azië

Kirgizië was lange tijd één van de meest onbekende landen van Azië, een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet veel mensen dit land te vinden. Tijdens deze 9-daagse reis maken we kennis met dit schitterende land.

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er zijn bijna geen autowegen, weinig bebouwing, het is enkel jij en de elementen der natuur. We reizen door het Tien Shan gebergte waar pieken boven 7000 meter eerder regel dan uitzondering zijn. Tussen deze pieken vinden we gletsjers, adembenemende kloven, bergmeren en eindeloze vlaktes bevolkt door grote kuddes paarden. Het is hier onbeschrijflijk mooi en de uitzichten zijn fenomenaal.

Naast haar natuurlijke pracht heeft Kirgizië op cultureel vlak ook veel te bieden. Zo drinken we thee in een plaatselijke yurt en ontmoeten nomaden die beter kunnen paardrijden dan lopen. Tijdens een reis eerder dit jaar bezochten we een plaatselijke kerkdienst. Na afloop werden we uitgenodigd voor een maaltijd met de hele gemeente. Hun gastvrijheid was hartverwarmend, maar voor henzelf niet zonder risico’s. Hoewel Kirgizië een relatief veilig land is voor christenen, hebben ze het niet altijd makkelijk en worden ze in de gaten gehouden door de geheime dienst (geen foto’s dus van deze maaltijd!).

Als het even kan verkennen we het land met Russische UAZ Hunters, een 4×4 terreinwagen speciaal ontworpen voor het ruige landschap. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, we zullen hier niet snel uitgekeken raken!

Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€990,- €925,- * Bijkomende kosten €250,- * Bij boeking voor 01-08-2022
Reiscode
22-KYH-277
Vertrek
21-10-2022
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Rick de Landmeter

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!