Reisleider

Maarten Timmerman

Kenmerken
Avontuur in het achterland van Armenië

Nog (2) plaatsen. Kort maar krachtig, zo kunnen we deze sportieve reis wel noemen. Het spectaculaire bergland van Armenië en de bijzondere, oude christelijke samenleving gaan er samen voor zorgen dat deze reis de perfecte mix wordt van natuur en cultuur. Daar komt bij dat de reis geleid wordt door Maarten, bij wie deze reis op het lijf geschreven is.

De lange christelijke geschiedenis van Armenië is terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. En als het om spectaculair landschap gaat: net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

Een interessante, afwisselende bestemming dus! Betonnen sovjetflats die in schril contrast staan met de bijzondere middeleeuwse kloosters. En ook gewoon een geweldig outdoorland voor een mooie Avantareis in een regio met ontzettend gastvrije inwoners.

Als de situatie het toelaat brengen we tenslotte een bezoek aan de etnisch-Armeense enclave Nagorno-Karabach (formeel Azerbeidzjaans grondgebied).

Bekijk onderstaand filmpje voor een indruk van deze reis:

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.
We vertrekken eind van de middag/begin van de avond.

Anno 2019 is voor Armenië geen visum meer vereist.

€900,- €825,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-10-2019
Reiscode
19-AOR-287
Vertrek
11-10-2019
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Armenië
Reisleider
Maarten Timmerman

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!