Reisleider

Izak Weststrate

Kenmerken
De zomer in de Balkan beleven in Avantastijl!

Servië staat niet bekend om uitgesproken toeristische hoogtepunten, het heeft bijvoorbeeld geen kust. Toch is het een interessant en erg leuk land om al kamperend doorheen te reizen. Interessant vanwege de recente Balkanoorlog; van het vroegere, grote Joegoslavië is na jaren oorlog alleen Servië nog overgebleven. De sporen van deze oorlog zijn her en der zichtbaar in het land (zeker een aanrader om je vooraf een klein beetje in de geschiedenis te verdiepen!).

Het landschap is gevarieerd: van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. En je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, waterbronnen, riviertjes en meren. Maar ook verschillende canyons en grotten. We kamperen op het platteland van Servië en kopen eieren of zomerfruit rechtstreeks van de Servische boeren. Zo leggen we leuke contacten.

We beginnen waarschijnlijk in de Servische hoofdstad Belgrado, of Beograd op z’n Servisch (waar oorlogsmisdadiger Mladic in 2011 werd opgepakt). Deze stad is in de loop der eeuwen vaak verwoest (alleen al 5x gebombardeerd in de 20e eeuw) maar steeds weer herbouwd.

Bij Bosnië denk je misschien in eerste instantie aan de burgeroorlog begin jaren ’90. Dit beeld zul je tijdens deze reis voor een deel bevestigd zien worden. Want door het hele land zie je nog steeds sporen van deze heftige geschiedenis. Huizen met kogelgaten, afgezette mijnenvelden en verlaten dorpen zijn kenmerkend voor het veelal bergachtige landschap. Toch zal de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking ervoor zorgen dat je na deze reis een completer beeld hebt van dit mooie vakantieland.

Hoewel Kroatië steeds meer toeristen trekt, zullen wij ervoor zorgen dat je die toch zo min mogelijk tegenkomt. Want juist buiten de toeristische trekpleisters om vind je de allermooiste plekjes!

Je zult versteld staan van de ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië. Als je nog nooit hebt gekampeerd in het wild is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring als je ver weg van de massa je tent neerzet op een verlaten grasveld met om je heen de mooiste bergtoppen. En de volgende dag vinden we vast weer zo’n mooie plek. Het kan zomaar zijn dat je ´s ochtends gewekt wordt door het geklingel van een kudde schapen.

Tijdens de reis zijn er genoeg plaatsen waar we kunnen zwemmen of wassen; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld kort de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

 

€850,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-SER-225
Vertrek
16-08-2019
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Servië
Reisleider
Izak Weststrate

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt