Reisleider

Hans

Kenmerken
Een zonnig en bergachtig begin van het voorjaar

Spanje is vooral bekend als zonbestemming, niet zonder reden natuurlijk. Maar het land bestaat uit zoveel meer dan de zonovergoten kusten aan de Middellandse zee. Dat heeft Avanta de afgelopen twee zomers, waarin we vooral door Europa reisden, grondig herontdekt. Het Spaanse binnenland is als een bijna vergeten schatkamer, waar allerlei pareltjes op ons liggen te wachten. Ga met ons mee en zie het met eigen ogen!

We vliegen naar het noorden van Spanje en rijden vervolgens richting de Pyreneeën, het ruige gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier kunnen we ons eindeloos vermaken met wandelingen, mountainbiketochten in één van de kloven die het gebergte doorsnijden en kamperen op schitterende plekjes.

In de dichte bossen en glooiende, groene heuvels van Aragon is het ook echt genieten. Omdat het voorjaar is, bloeien er overal massa’s bloemen en is alles nog frisgroen. We komen in afgelegen dorpjes met witgekalkte huisjes, robuuste kerkjes en oude mannetjes op het dorpsplein in de schaduw van de sinaasappelbomen. Aragon was in de late middeleeuwen een machtig koninkrijk, en dat zie je terug in de forten, kastelen en mooie oude steden als Zaragoza en Teruel.

Verder richting de stranden en moerasbossen van Catalonië. Alleen al in deze regio kun je weken doorbrengen met mountainbiken, wandeltochten door de bergen en langs de kust, archeologische opgravingen, een heerlijk sociaal leven, karakteristieke dorpjes en verstilde strandjes voor een duik in de zee. Hier vind je ook de bruisendste stad van Spanje: Barcelona. En in Catalonië woont Mark, de Friese boer op wiens boerderij we altijd weer welkom zijn om onze tenten op te zetten en een warme douche te nemen tussen de koeien.

De oprichter van Avanta, die alle 43 Europese landen meerdere of zelfs tientallen keren heeft bezocht, vindt Spanje het mooiste land van Europa. Need we say more?!

Twijfel je of je een reis wilt boeken in deze tijd? Niet nodig, lees hier de voorwaarden!

€770,- €585,- * Bijkomende kosten €200,- * Bij boeking voor 01-01-2022
Reiscode
22-SPV-52
Vertrek
29-04-2022
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Frankrijk Spanje
Reisleider
Hans
Ik meld me aan!