Reisleider

IJsbrand Groeneveld

Kenmerken
Noorwegen, een must voor iedere liefhebber van het outdoorleven.

Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Vele tientallen busjes vol Avantareizigers gingen je voor. Dit is natuurlijk ook het ideale land voor een echte Avanta-kampeerreis. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming. Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

Ook al staan activiteiten in de natuur centraal tijdens deze reis, deze reis begint met een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo. En waarschijnlijk gaan we ook wel even een van die eeuwenoude staafkerkjes in: houten kerkjes die zo’n duizend jaar weer en wind overleefd hebben. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

We maken onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Je vliegt naar Oslo en rijdt terug naar Nederland. De overtocht Noorwegen – Denemarken is bij de reissom inbegrepen.

€725,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-JEZN-235
Vertrek
23-08-2019
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Noorwegen
Reisleider
IJsbrand Groeneveld

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt