Kenmerken

Een enerverend mooie tocht, waarbij je verbazingwekkend veel diverse dingen te zien krijgt. We reizen langs Lake Michigan naar Wisconsin, waar je een paar dagen lang door een bijzonder kleurig landschap richting Manitoba zwerft. Herfstkleuren zoals hier heb je waarschijnlijk nog nooit gezien, vandaar dat de Indian Summer zo’n beroemd verschijnsel is. In Manitoba rijden we zo noordelijk mogelijk en nemen, wanneer de weg ophoudt, de trein naar Churchill aan de Hudson Bay.

Voor het eerst in je leven realiseer je je dat grote delen van Canada puur derde wereld lijken te zijn als je in de trein door de taiga – die overgaat in toendra – geconfronteerd wordt met Indianen en Inuit en langs het spoor af en toe een dorpje van deze mensen ontwaart. Aangekomen in Churchill nemen we een voertuig met grote tractorwielen dat ons over de woeste toendra zal vervoeren, op zoek naar ijsberen. Vorig jaren kregen de Avantagroepen verschillende van deze geweldige, indrukwekkende beesten in het vizier. Zomers leven ze op de toendra, in de herfst verkassen ze naar het pakijs van de Hudson Bay om op zeehonden te jagen.

Een reis door een stuk VS en Canada waar je het bestaan misschien niet eens van vermoedde. Geen wonder, want je zult er waarschijnlijk geen andere Nederlanders tegenkomen. De grote Amerikaanse steden met hun wolkenkrabbers en drukke verkeer zijn heel, heel ver weg.

We vliegen waarschijnlijk retour op Chicago.

Autohuur is (excl. brandstof) bij de reissom inbegrepen. Het genoemde bedrag aan bijkomende kosten is bedoeld voor maaltijden, de ijsbeerexcursie, overig vervoer (trein) en enkele hostelovernachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig is aan te vragen voor ongeveer 14 US dollar.
Voor Canada is alleen een elektronisch visum (eTA / reistoestemming) nodig bij binnenkomst door de lucht. Maar dat zal tijdens deze reis niet het geval zijn.

€1635,- €1475,- * Bijkomende kosten €850,- * Bij boeking voor 01-05-2019
Reiscode
19-IJSB-280
Vertrek
02-10-2019
Reisduur
18 dagen
Bestemming
Canada U.S.A.
Ik meld me aan!