Reisleider

Daan de Bree

Kenmerken
De ongerepte natuur van Oost-Canada

De ultieme natuurreis! Canada is het tweede grootste land ter wereld. Het is dunbevolkt, en heeft vele duizenden vierkante kilometers onbedorven, adembenemende natuur.  We gaan naar Prince Edward-eiland, Labrador, Newfoundland, Nova Scotia…

De Franstalige provincie Quebec voelt als een land in een land. De gelijknamige hoofdstad Quebec doet Europees aan en is de enige ommuurde stad in Canada en de VS. De provincie is rijk aan rivieren, meren en watervallen. In de winter is het een populair wintersportgebied, in de zomer kun je er wandelen, fietsen, kanoën, kamperen etc. tot je een ons weegt!

In New Brunswick bezoeken we o.a. het Bay of Fundy National Park met hoge kliffen en mooie stranden, waar het grootste getijdeverschil ter wereld (tot maar liefst 16 meter) gemeten wordt. Over een 13 km lange brug rijden we vervolgens op een hoogte variërend van 40 tot 60 meter naar Prince Edward Island. Een veelal heuvelachtig eiland met eerst mooi onderhouden landerijen maar verderop ook leegstaande boerderijen omdat de jeugd naar de stad trekt. Een gebied met bossen, groen, ruimte en prachtige natuur. Maar dat laatste zijn we inmiddels van Canada gewend…

Nova Scotia heeft schitterende kusten, zoals we zullen zien vanaf de beroemde Cabot Trail. En vanaf het water, als we gaan zeekayakken of een walvissafari boeken.

Newfoundland klinkt als een uithoek van de wereld, en dat is het misschien ook wel. Het zal niet voor niets ook wel het vergeten eiland genoemd worden. Maar er is een eindeloze hoeveelheid dingen te doen, die allemaal draaien om genieten van de natuur. Wandelen over kilometerslange stranden, waar verder niemand is. Toekijken hoe walvissen keer op keer uit de oceaan springen en met hun staarten op het water slaan. Duizenden zeevogels die het water in en uit duiken en tegen steile kliffen nestelen. Je hebt hier fjorden, ijsbergen, stranden, wilde dieren, noem maar op. Allemaal klaar om door ons ontdekt te worden!

Bij aankomst in Canada schaffen we een kooktoestelletje en wat keukenartikelen aan, zodat we zelf onze maaltijden kunnen klaarmaken. Dit scheelt ons wekenlang fast food eten en maakt ons minder afhankelijk van wat er in de buurt voor restaurants te vinden zijn. Aangezien we een groot deel van de reis in nogal dunbevolkt gebied verblijven is dat geen overbodige luxe. En ‘s morgens een vers gezet bakje koffie als je je tent uitkomt is ook wel prettig!

De reissom is inclusief autohuur, exclusief brandstof. De bijkomende kosten zijn onder meer bedoeld voor maaltijden, excursies, brandstof, ferries en evt. campingovernachtingen.

Voor Canada is een elektronisch visum nodig dat vrij eenvoudig en voor een paar dollar online is aan te vragen.

€1950,- €1899,- * Bijkomende kosten €450,- * Bij boeking voor 01-06-2019
Reiscode
19-CANF-114
Vertrek
09-07-2019
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Canada
Reisleider
Daan de Bree

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!