menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

± 10 dagen Kaapverdië

Reiscode:18-CV-63

Vertrek:26 april 2018

Reissom:€950  €799*

Aanbetaling:€300

Restant:€499

Bijkomende kosten:€400

 
Vroegboek prijs
* Vroegboekprijs
Bij boeking vóór 1 januari 2018: €799
Aanmelden
kaart
Reisleider(s)

Een fotoverslag van een eerdere reis naar Cabo Verde.

Nog meer over Kaapverdië.

Foto's

Honderden kilometers uit de kust van Mauritanië ligt de eilandengroep Cabo Verde, of Kaapverdië. Deze tropische eilanden liggen zo'n 1000 km ten zuidwesten van de Canarische eilanden en zijn onderling erg verschillend. Als je boven de westelijke eilanden van Cabo Verde vliegt, denk je in eerste instantie dat het om een aantal zandbanken in de Atlantische Oceaan gaat, maar schijn bedriegt! Je zult er spoedig achterkomen dat Kaapverdië veel meer is dan een strandbestemming voor zonaanbidders of een paradijs voor windsurfers en kitesurfers.

 

Daar kom je bijvoorbeeld achter als we de binnenlandse vluchten nemen richting de westelijk gelegen eilandjes zoals Fogo of de ferry naar Santo Antao. Neem bijvoorbeeld Sao Filipe, de koloniale hoofdstad van het eilandje Fogo. Hoog op de kliffen gelegen boven het zwarte lavastrand en de ruige zee, waar 's avonds kinderen voetballen. Mottige hondjes keffen je dapper toe vanaf een plat dak en na zonsondergang is het heerlijk vredig op de steile straatjes en pleintjes, die geplaveid zjin met oude kasseien. Alles ademt nog het tijdperk dat Portugal de kolonisator was van dit eiland. Verder is op Fogo natuurlijk het beklimmen van de vulkaan Pico do Fogo een absolute must. Deze nog actieve, steile vulkaan ligt op bijna 3000 meter hoogte en vormt het hoogste punt van de hele eilandengroep. Onderweg naar de vulkaan komen we langs boerendorpjes en kleine bananenplantages. We zien steeds beter de gevolgen van de recente vulkaanuitbarsting van 1995, totdat we op een gegeven moment tussen de grillige, donkere lavavelden rijden. Nu drie uur klimmen, de vulkaan op!

 

Een ander pareltje van Cabo Verde is het eiland Santo Antao. Dit is een waar wandelparadijs! Bij aankomst ben je verrast over het vele groen op dit eiland. Tijdens één van de schitterende wandelingen die we hier willen maken zul je goed zien dat dit mede te danken is aan de zorgvuldig aangelegde irrigatiesystemen. Het water borrelt door goten langs de weg naar terrassen tegen de helling waar bonen, suikerriet en tomaten groeien. Het suikerriet wordt verstookt tot rum, zoals we zullen zien op een van de rumstokerijtjes waar we langs komen. Sommige dorpjes liggen erg afgelegen, weggestopt in een ribeira, en zijn alleen te voet bereikbaar. Het gemekker van een geit is hier in de hele vallei te horen, zo stil is het.

 

De sfeer op deze eilanden is uniek. Afrika met een vleug Europa. Onbedorven, relaxed en puur. Natuurliefhebbers, wandelaars en rustzoekers zullen het allemaal naar hun zin hebben tijdens deze reis.

 

Overig:


- Het vervoer op de eilanden vindt plaats met aluguers: Toyota Hiace-busjes die zorgen voor een efficiënte en goedkope manier van rondreizen over de eilanden. De chauffeur wacht tot hij genoeg mensen heeft en op allerlei willekeurige plaatsen onderweg stappen mensen in en uit.
- Hoewel het tropische eilanden zijn, is het er zelden heet doordat het vaak waait van overzee. Daarnaast is Santo Antao bergachtig wat ook in de temperaturen scheelt.

- Het genoemde bedrag aan bijkomende kosten is behalve voor maaltijden, vervoer met aluguers en overnachtingen, bedoeld voor binnenlandse vluchten die we ter plaatse regelen.
- Voor Kaapverdië is een visum nodig, dat in Rotterdam geregeld kan worden en klaargemaakt wordt terwijl je wacht.

 

Terug naar het reisoverzicht