menu

Reisaanbod 2018

± 11-daagse reis naar het Noordpoolgebied op Groenland

Reiscode:18-GRLD-53

Vertrek:19 april 2018

Reissom:€1950

Aanbetaling:€1950

Restant:€0

Bijkomende kosten:€2200

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Er zijn van die unieke reizen. Van die reizen die we niet zo vaak maken. Zoals deze reis naar Groenland!
We hebben contact gelegd met lokale Groenlanders die ons mee kunnen nemen op een buitengewoon mooie tocht naar de binnenlanden van Oost-Groenland.


Een dag of acht in de wildernis en in volledige afzondering een trekking maken door ruig terrein.
Groenland - het land van oneindig ijs - is een onvergetelijke beleving.
Een onvergetelijke sterrenhemel en de eindeloze ongereptheid.
Sledehonden, sneeuwscooters en iglo's. We gaan het allemaal meemaken.


De oostkust van Groenland is dun bevolkt en biedt daarom adembenemende ervaringen en indrukken tussen de drijvende ijsbergen. We maken een meerdaagse trektocht, o.a. te voet en met sledehonden, door de meest afgelegen plekken van onze planeet.


Tijdens deze reis zullen we volledig opgaan in het traditionele leven op Groenland.
Na onze aankomst per vliegtuig in Kulusuk vliegen we met een helikopter door naar Ammassalik Island. Vanaf daar gaan we 5 dagen met een hondenslee en lokale gidsen de ijskap op naar afgelegen dorpen en bewoners van een van de mooiste plekken op aarde! Onderweg gaan we ijsvissen, spotten ijsberen en walvissen en genieten van zeer indrukwekkend landschap.


Trekken met een hondenslee is een geweldige manier om zowel het prachtige landschap en de aard van dit geïsoleerde gebied te ervaren. Je krijgt een gevoel voor de traditionele Arctische manier van leven. Op deze tocht trekken we vanuit Tasiilaq over het eiland Amassalik. We zullen het bijzondere Sermilik ijsfjord bezoeken, en de kleine nederzetting van Tiniteqilaaq waar we bij lokale families slapen.


Deze reis is een avontuur om nooit te vergeten. Zorg dat je in goede conditie bent!


I.v.m. het inkopen van vliegtuig en helikoptervluchten is het aantal plekken op deze reis beperkt en is het raadzaam snel te boeken.

Dit is een reis waarvoor het afsluiten van een annuleringsverzekering zeker aan te raden is.

 

We vliegen op de heenweg naar IJsland en van daar binnen een dag door naar Groenland (en op de terugweg in omgekeerde volgorde).
De vluchten naar IJsland en Groenland zijn bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn voor het overgrote deel bedoeld voor de complete tocht op Groenland (± € 1950 p.p.) waarbij overnachtingen en maaltijden zijn inbegrepen; daarnaast voor de retour-helikoptervlucht van Kulusuk naar Tasiilaq + evt. overige vervoer en verblijf tijdens de reis (waaronder mogelijk korte tijd op IJsland). Uiteraard is een en ander afhankelijk van weersomstandigheden tijdens de reis.


Houd bij het vrij vragen voor de reis even een dag speling!

Terug naar het reisoverzicht