menu

Zomeraanbod 2018

± 15 dagen Oeganda en Rwanda

Reiscode:18-RWU-244

Vertrek:15 augustus 2018

Reissom:€1575  €1449*

Aanbetaling:€400

Restant:€1049

Bijkomende kosten:€700

 
Vroegboek prijs
* Vroegboekprijs
Bij boeking vóór 1 mei 2018: €1449
Aanmelden
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Een uniek Afrika-avantuur! Twee kleine landen in het Afrikaanse hart, onder leiding van iemand die er dan al een half jaar woont en werkt.
Rwanda wordt ook wel 'het land van de duizend heuvels' genoemd. Je zult zien dat die naam niet uit de lucht gegrepen is. Glooiende, groene heuvels vormen het landschap, doorsneden met rivieren en bedekt met wouden en akkers. We genieten van de dagelijkse taferelen, zoals boeren die -zonder machines- hun land bewerken, kinderen op houten fietsjes, vissers die hun vangst met kano's naar de markt brengen. Doordat we met het openbaar vervoer reizen, maken we makkelijk een praatje met onze medepassagiers. De contacten van je reisleider openen deuren die anders gesloten zouden blijven. Een inkijkje in haar werk als verloskundige is een extraatje dat deze reis extra interessant maakt!
Je kunt in Rwanda uitstekend op safari en dat hopen we dan ook te gaan doen, onder meer in het Akagera National Park. Je kunt hier jeep- en bootsafari's maken om de 'big five' en nog veel meer te zien.


Ook buurland Oeganda, 'de parel van Afrika', heeft veel moois te bieden. Om een paar dingen te noemen: Kabalega National Park, de watervallen van Murchison Valt, de bronnen van de Nijl bij Lake Victoria, het hooggelegen Albertmeer, het Rwenzori NP., de tomben van de Buganda koningen en toeristentrekker nr. 1: de berggorilla's. (Aangezien dit laatste een erg dure onderneming is, is het niet waarschijnlijk dat we dit in ons programma opnemen.) Een safari behoort hier ook tot de mogelijkheden.

 

Zorg alvast dat je paspoort minstens tot maart 2019 geldig is en nog voldoende onbestempelde bladzijden heeft.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

 

Voor Uganda en Rwanda is een visum nodig (East Africa Tourist visa).

 

 

Terug naar het reisoverzicht