menu

Reisaanbod 2018

± 19-daagse rondreis door Thailand, Cambodja en Maleisië

Reiscode:18-TCM-291

Vertrek:24 september 2018

Reissom:€1625

Aanbetaling:€1625

Restant:€0

Bijkomende kosten:€450

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Nog (2) plaatsen. Deze exotische reis is een combinatie van toeristische hoogtepunten en onbekend achterland. Thailand is een boeddhistisch land met tempels, lagunes, rotsformaties, mangroves, kleurrijke markten, schitterende vergezichten en een bijzonder opgewekte bevolking. Het is een van de meest toeristische landen van Azië, maar we garanderen je dat je er niet zo heel veel toeristen tegen zult komen. Toeristen hebben de gewoonte om met duizenden samen te scholen op bepaalde plaatsen. (Avanta)Reizigers komen zo nu en dan ook op die plaatsen om bijvoorbeeld een frisse duik in zee te nemen of een rondvaart te maken door de boeiende en zeer exotische Thaise hoofdstad Bangkok, maar verder hebben we de dorpen en het platteland wel zo’n beetje voor onszelf. Je voelt je het meest op reis als je te voet door de rijstvelden trekt, over wankele bruggetjes loopt, mensen in klederdracht tegenkomt, een praatje probeert aan te knopen maar geen woord van elkaar verstaat. Of als je in een minuscuul winkeltje een lunch probeert samen te stellen, terwijl je geen enkel bekend product ziet. Tenzij je thuis ook geregeld een bakje sprinkhanen serveert...

Al reizend met het openbaar vervoer van Thailand naar Cambodja kunnen we ons vergapen aan de gewoontes van de Aziaten en mengen we ons tussen deze vrolijke mensen. Natuurlijk gaan we allerlei dingen ondernemen zoals fietsen door de rijstvelden, langs tempeldorpen en door groene wouden. Varen over het Tonle Sap meer, waar het water na een tropische bui soms de paalwoningen van de vissersdorpen binnenstroomt en de kindertjes van de vissers vrolijk met hun kano’s naar binnen varen. Wandelen door het hooggelegen, koele Bokor nationale park is een must. Er leven daar nog wilde olifanten en tijgers, je kunt er baden bij de Popokvil waterval en je verwonderen over de lifestyle bij de vervallen villa’s van de Franse kolonisators.

 

In Cambodja gaan we natuurlijk naar Angkor Wat, een van de indrukwekkendste monumenten van Zuidoost-Azië, middenin de Cambodjaanse jungle. We komen ook in Phnom Penh, waar we geconfronteerd zullen worden met de afschuwelijke oorlog van de jaren '70. Bijna de helft van het volk kwam toen om het leven. In 1993 bezocht Avanta het land als een van de eerste reisorganisaties. En inderdaad, zeker de helft van de dorpen was compleet overgenomen door het oerwoud. Het nu zo vredige land biedt hoop voor alle landen die nu in oorlog zijn.

 

In Maleisië gaan we vooral de natuur in, omdat de Maleisiërs zorgvuldig omgaan met wat ze aan natuurschoon hebben. Zo is er het enorme, al in 1938 opgerichtte, nationale park Taman Negara dat we zeker zullen bezoeken. Dit regenwoud verkeert nog in oorspronkelijke staat, met andere woorden, er is niet gekapt. Dit is dus echt oerwoud en we kunnen het op vele manieren verkennen: te voet, per boot, 's nachts onder leiding van een gids etc. De woudreuzen, wiebelende hangbruggen en dichte begroeiing waarin het geheimzinnig ritselt van het leven zorgen voor een unieke jungle experience!

 

Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer en slapen we in kleine pensions of bij mensen thuis. Volgens ons de beste manier om een land echt te leren kennen!

Naast de intercontinentale vluchten is een lokale vlucht binnen bij de reissom inbegrepen.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.


Voor Cambodja is een visum (link) nodig.

 

 

Terug naar het reisoverzicht