menu

Reisaanbod 2018

11-daagse vliegreis naar Venetië, Bosnië en Kroatië

Reiscode:18-VB-107

Vertrek:6 juli 2018

Reissom:€699

Aanbetaling:€699

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

Met de complimenten... voor Avanta

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Elf dagen rondreizen door het noorden van Italië, door Slovenië naar Bosnië en vandaar naar Kroatië. Geregeld maken we een lekkere zwemstop als de Adriatische Zeekust weer eens in de buurt is. Wandelen en kamperen in de bergen. Weer zo'n heerlijke Avanta-wildkampeerreis richting de Balkan!


Als eerste staat in Italië waterstad Venetië op het programma. De romantische waterstad die bij velen tot de verbeelding spreekt. En de eerste kennismaking deze reis met de Adriatische Zee. We zijn dan al dichtbij het voormalige Joegoslavië; de Sloveense grens.

In Slovenië kruipen we onder de grond om de grotten van Postojna te bekijken. Bóven de grond komen we in Kroatië in het Nationaal Park Plitvicemeren waar we zien hoe in bosachtig gebied 16 meren met elkaar verbonden zijn met daartussen 90 watervallen. Werkelijk een schitterend gebied! Sowieso is de Kroatische kust met de vele eilanden die ervoor liggen spectaculair te noemen.


Bij Bosnië denk je misschien nog wel het meest aan de burgeroorlog begin jaren '90. Dit beeld zul je tijdens deze reis voor een deel bevestigd zien. Want door het hele land zie je nog altijd sporen van deze heftige geschiedenis. Kapotgeschoten huizen, afgezette mijnenvelden en verlaten dorpen zijn kenmerkend voor het veelal bergachtige landschap. Ook willen we Srebrenca bezoeken, bekend van 1995 toen Nederlandse militairen een dubieuze rol gespeeld hebben bij de val van Srebrenca. Helaas met verschrikkelijke gevolgen. Toch zal de ongerepte natuur en de vriendelijke bevolking ervoor zorgen dat je na deze reis een completer beeld hebt van dit mooie vakantieland.

 

Vanuit Kroatië vliegen we weer naar huis. Na een mooie trip door een paar prachtige Zuid-Europese landen, waar het 's zomers bijna altijd mooi weer is en waar genoeg valt te beleven. En behalve dat het een zonnige reis is, is het natuurlijk ook gewoon een actieve Avantareis met struinen door verlaten dorpjes, kamperen op avontuurlijke plaatsen en het doorkruisen van het binnenland waar we vaak niet eens toeristen zien, maar het mediterrane leven van alledag.


We reizen over land heen en vliegen vanuit Kroatië naar huis. Maar als je nu al weet dat je er dan nog lang geen genoeg van zult hebben, doe je er verstandig aan de reis te verlengen met reis 18-SB-141. Boek in dat geval reis 18-VBSB-108 .

Terug naar het reisoverzicht