menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

13-daagse retour-vliegreis Marokko, Atlasgebergte en Lissabon

Reiscode:17-M-113

Vertrek:15 juli 2017

Reissom:€1090

Aanbetaling:€1090

Restant:€0

Bijkomende kosten:€0

 
kaart
Reisleider(s)

Natuurlijk was Avanta al eerder in Marokko, het is één van onze favoriete bestemmingen. Klik hier voor een filmpje om te zien waarom!

 

Twee deelnemers vertellen over hun ervaringen in Marokko.

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Het zou zomaar kunnen dat het weer een Hollandse kwakkelzomer wordt, dat weet je nooit. Nu kunnen we ook voor Spanje en Portugal geen 100% mooi-weer-garantie geven, maar het komt er (met uitzondering van Noord-Spanje) eigenlijk wel op neer. Dit is een reis met veel zon en warmte! Ga daarom mee op deze kampeerreis naar het zuiden en geniet van het buitenleven. We beginnen de reis waarschijnlijk in Noord-Portugal.  


We maken een wandeltocht, gaan een leuk stadje in, zwemmen als we lekker water of een mooi strandje zien en brengen een bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon. Een verrassende mooie en leuke stad. Kortom, we genieten van de vakantie! Maar we blijven niet lang hangen, want het hoofddoel van de reis, Marokko, wacht op ons!


Je stapt de veerboot op en een paar uur later sta je in een andere wereld. Een warme, droge en zonnige wereld waar de mensen buiten leven, op terrasjes thee drinken en zich geen zorgen maken. Is dat omdat de zon er altijd schijnt, is het omdat ze zo ontzettend veel moois hebben in hun land of is het omdat ze sneller tevreden zijn? Vraag het ze zelf maar eens, want de Marokkanen zijn altijd in voor een praatje, maar zorg er dan wel voor dat ze je niet gelijk een winkel in praten... Slagen ze daar toch in, begin dan met één tiende te bieden op de officiële prijs van dat wat je wilt kopen. De oorspronkelijke vraagprijs blijkt dan uiteindelijk heel wat minder officieel. Het is een land waar je je geen dag zult vervelen.

Kortom: genieten van het schitterende Atlasgebergte, met z'n cederbossen. Ronddwalen in het middeleeuwse labyrint dat de binnenstad van Fez is. Kamperen bij bergmeren en zwemmen in de Atlantische Oceaan. En als je de Atlas over bent en je in de Marokkaanse Sahara bent aangeland, zie je steeds minder mensen en lig je je 's nachts in je slaapzak te verbazen over de stilte en de enorme hoeveelheid sterren die je ziet...


Aan het eind van de reis varen we terug en vliegen uit Zuid-Spanje weer naar huis. Tenzij je er nog graag ruim een week aan vast plakt! Boek dan reis 17-MPAM-114.

 

Terug naar het reisoverzicht