menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

17 dagen Cambodja, Myanmar en Oost-Thailand

Reiscode:17-MYC-90

Vertrek:10 juli 2017

Reissom:€1595

Aanbetaling:€1595

Restant:€0

Bijkomende kosten:€400

 

Deze reis is volgeboekt. Deze exotische reis vormt een combinatie van toeristische hoogtepunten en onbekend achterland. Thailand is een van de meest toeristische landen van Azië, maar we garanderen je dat je er niet zo heel veel toeristen tegen zult komen. Toeristen hebben de gewoonte om met duizenden samen te scholen op bepaalde plaatsen. (Avanta)Reizigers komen zo nu en dan ook op die plaatsen om bijvoorbeeld een frisse duik in zee te nemen of een rondvaart te maken door de boeiende en zeer exotische Thaise hoofdstad Bangkok, maar verder hebben we de dorpen en het platteland wel zo’n beetje voor onszelf. Je voelt je het meest op reis als je te voet door de rijstvelden trekt, over wankele bruggetjes loopt, mensen in klederdracht tegenkomt, een praatje probeert aan te knopen maar geen woord van elkaar verstaat. Of als je in een minuscuul winkeltje een lunch probeert samen te stellen en je geen enkel bekend product ziet. Tenzij je thuis ook wel eens een bakje sprinkhanen serveert...

Al reizend met het openbaar vervoer van Thailand naar Cambodja kunnen we ons vergapen aan de gewoontes van de Aziaten en mengen we ons tussen deze vrolijke mensen. Natuurlijk gaan we allerlei dingen ondernemen zoals door de rijstvelden, langs tempeldorpen en groene wouden fietsen. Varen over het Tonle Sap meer, waar het water na een tropische bui soms de paalwoningen van de vissersdorpen binnenstroomt en de kindertjes van de vissers vrolijk met hun kano’s naar binnen varen. Wandelen door het hooggelegen, koele Bokor nationale park is een must. Er leven daar nog wilde olifanten en tijgers, je kunt er baden bij de Popokvil waterval en je verwonderen over de lifestyle bij de vervallen villa’s van de Franse kolonisators.


In Cambodja gaan we natuurlijk naar Angkor Wat, een van de indrukwekkendste monumenten van Zuid-Oost Azië, middenin de Cambodjaanse jungle. We gaan ook naar Phnom Penh, waar we geconfronteerd zullen worden met de afschuwelijke oorlog van de jaren '70. Bijna de helft van het volk kwam toen om het leven. In 1993 bezocht Avanta het land als een van de eerste reisorganisaties. En inderdaad, zeker de helft van de dorpen was compleet overgenomen door het oerwoud. Het nu zo vredige land biedt hoop voor alle landen die nu in oorlog zijn. Dit is een intensieve zeer gevarieerde tocht door twee tropische landen. Een goede gezondheid is wel een vereiste om te kunnen genieten van dit warme avontuur.


Mynamar is echter het hoogtepunt van de reis en is in bepaald opzicht het meest bijzondere land in de regio. Dat komt doordat het regime jarenlang alle modernisering tegengehouden heeft en het land isoleerde. Dat was niet altijd even fijn voor de bewoners maar het heeft er wel voor gezorgd dat het er nog heerlijk rustig is op de wegen en allerlei nadelen van de westerse lifestyle er nog steeds ontbreken. In Pagan gaan we fietsen. Pagan is een erg merkwaardig dorp met bijkans meer tempels en pagodes (torenvormige bouwwerk binnen een boeddhistisch tempelcomplex) dan huizen. Alles is er adembenemend oud en je hebt het gevoel door de middeleeuwen of zelfs de oudheid te reizen.

 

Natuurlijk verlaten we ook de gebaande wegen. En maak je geen zorgen als er een tropische bui losbarst; het is warm regenwater en je mag overal schuilen. Waarschijnlijk word je een hut in gewenkt waar een echtpaar met tien kinderen woont en waar jij dan kunt schuilen. Die avond eet het gezin dan niet, want ze zullen de maaltijd ogenblikkelijk voor je neus zetten. Heel vervelend dat ze die avond dan niet eten, maar 100 keer vervelender als jij dat eten zou weigeren. Myanmar: het houten klooster, de gouden Boeddha, het Inle meer, prachtige oude volken - waarvan sommige nog in klederdracht - en nog veel meer...


Tijdens deze reis maken we gebruik van het openbaar vervoer en slapen we in kleine pensions of bij mensen thuis. Volgens ons de beste manier om een land echt te leren kennen!

We vliegen via Bangkok. Behalve de intercontinentale vluchten zijn ook de retourvluchten van Bangkok naar Yangon bij de reissom inbegrepen.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.


Voor Cambodja en Myanmar heb je een visum (link) nodig.

Terug naar het reisoverzicht