menu

23 dec volgt
het zomeraanbod

18 dagen Japan

Reiscode:17-JP-97

Vertrek:12 juli 2017

Reissom:€1695

Aanbetaling:€1695

Restant:€0

Bijkomende kosten:€425

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Deze reis is volgeboekt. Honshu, Shikoko en Kyushu, in grootte het eerste, derde en vierde eiland van de Japanse archipel. Vulkanen en bergen, prachtige baaien, bijzondere tuinen, rijstterrassen, groene bossen, klaterende beekjes en romantische dorpen. Overal tempels die met hun roodwitte kleuren mooi afsteken tegen de achtergrond van groene berghellingen of een azuurblauwe zee. Japan is echt een schitterend land.

 

De hoogste berg van Japan is de slapende Fuji vulkaan, met zijn kenmerkende witte top. Die mag alleen in juli en augustus beklommen worden, wat veel Japanners doen bij wijze van bedevaart. Wij sluiten ons aan, voor het uitzicht op de meren rond de berg en op Tokyo in de verte.
Een bezoek aan Kyoto staat ook op het programma. Deze stad was ooit de woonplaats van de Japanse keizer en staat bekend als een van de mooiste steden van het land. Dat is ook de reden waarom Kyoto tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd werd. We kunnen hier fietsen huren om zoveel mogelijk van de bezienswaardigheden te zien, zoals bijvoorbeeld de geishawijk en de beroemde Fushimi Inari-taisha (een shinto-tempel). Een bezoek aan een van de badhuizen is een ideale en bijzondere gelegenheid om de Japanse cultuur en beleefdheidsvormen op een ontspannen manier te ervaren.


De superbeleefde en vriendelijke Japanners en de afwezigheid van criminaliteit maken de reis extra aangenaam. Ondanks dat het een westers land is, is reizen hier toch echt een exotisch avontuur. De cultuur, de taal, het schrift, het eten... alles is compleet anders dan thuis.  Dit alles maakt een eerste bezoek aan Japan overweldigend, in de positieve betekenis van het woord!

 

Reissom is incl. autohuur, excl. brandstof. De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor maaltijden, overnachtingen en evt. overige vervoerskosten.

 

 

Terug naar het reisoverzicht