menu

Reisaanbod 2018

20-daagse reis naar Zuid-Afrika (Karoo, Tuinroute, Kaap) en Lesotho

Reiscode:18-ZAZL-339A

Vertrek:12 november 2018

Reissom:€1599

Aanbetaling:€1599

Restant:€0

Bijkomende kosten:€350

 
kaart
Reisleider(s)

Foto's

Nog (2) plaatsen. Zuid Afrika is een bizar land; het is een hoogstaande westerse samenleving en in datzelfde land wonen ook mensen in huttendorpen.
Blanken, Indiërs, Chinezen, Arabieren en heel veel verschillende stammen aan zwarte volken, het is er allemaal te vinden. Daarnaast: grootse wildparken zoals het wereldberoemde Addo Elephant National Park, dat we hopen te bezoeken. Maar we vinden er ook het Nationaal Park Karoo. Verder zijn er eindeloze stranden en weidse landschappen.

In Lesotho (een land niet groter dan Nederland) gaan we kennis maken met de vriendelijke bevolking en daar komen we er in het hoogland achter dat er ook zwarte volken zijn die een nog koudere winter kennen dan wij, dus hoe mooi het er ook is, na een kort bezoek gaan we weer snel naar het veel warmere Zuid-Afrika, waar we o.a. door het zeer eenzame Cedergebergte trekken waar we een prachtige dagtocht zullen maken.

Het is de ideale tijd van het jaar om walvissen te spotten. Er staat nog veel meer op het programma zoals o.a. langs bij Nederlands immigranten. En Stellenbosch bezoeken: een prachtige stad die de culturele hoofdstad is van de Afrikaners. Voor alle duidelijkheid: meer dan de helft van de Zuid-Afrikanen zijn Afrikaners en dat is een volk dat als moedertaal het Afrikaans spreekt. Een taal die wij na een paar dagen moeiteloos verstaan. De niet-Afrikaner blanken hebben als moedertaal het Engels.  Bij Kaapstad willen we verder naar Kaap de Goede Hoop, we volgen de Tuinroute: de schitterende zuidelijke kustlijn en als de tijd het toelaat beklimmen we de Tafelberg.


Deze reis wordt een mooie mix van mensen en dieren, woestijnen, steden en landschappen. Hierboven hebben we - in willekeurige volgorde - het een en ander genoemd. Hoewel we best wat zullen reizen, is er ook zeker tijd om al het reizen af te wisselen met boeiende wandelingen. En reizen in deze regio is absoluut geen straf omdat de wijdse landschappen zich uitstekend lenen voor sightseeing.


De autohuur is (excl. brandstof, evt. drop off fee en afkoop E.R.) bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, excursies overige vervoerskosten en overnachtingen.

 

Terug naar het reisoverzicht