menu

Reisaanbod 2018

6 dagen Lissabon en Zuid-Portugal

Reiscode:18-LIS-326

Vertrek:22 oktober 2018

Reissom:€550

Aanbetaling:€550

Restant:€0

Bijkomende kosten:€175

 

Een zesdaagse verrassing naar Portugal met als hoogtepunt een tweedaags bezoek aan hoofdstad Lissabon!

Lissabon ligt aan de oevers van de Taag en was ooit de uitvalsbasis voor de Portugese handelsvloot. Vanuit deze plaats zeilden ontdekkingsreizigers de wereld over en voegden het ene na het andere land toe aan het rijk van Portugal. Die tijd is voorbij, maar alle hoeken en gaatjes van deze stad vertellen van dit avontuurlijke verleden.

De was wappert boven smalle steegjes, de trambellen rinkelen en de fado klinkt door openstaande deuren. Lissabon is gemoedelijk, gezellig en zonder capsones. De gloriedagen zijn geweest, maar de stad heeft zich erbij neergelegd. Rome, Londen en Parijs... hooghartige steden met chaotisch verkeer, toeristenmoeheid en torenhoge prijzen. Hier vind je niks van dat alles. De stad doet rustig aan, de mensen zijn bijzonder vriendelijk en je hoeft niet te schrikken van de prijs van je kopje koffie op een zonnig terras.

 

We overnachten in een hostel middenin de stad. Een groot pand, gebouwd na de verwoestende aardbeving in 1755. Die gebeurtenis heeft het aanzien van de stad voorgoed veranderd, maar de wijk Alfama is deels gespaard gebleven. De wirwar van steile straatjes is goed voor urenlang slenterplezier. Eeuwenoude kerken, originele winkeltjes en prachtig betegelde gevels. Niet te vergeten de beroemde tram 28, maar je kunt ook gewoon de rails volgen als je niet als sardientjes in een blikje in de tram wilt zitten of bang bent voor zakkenrollers.

 

De stad heeft nog veel meer wijken en uiteraard ook hoogtepunten zoals het klooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belèm, allebei op de Werelderfgoedlijst. Maar ook zonder deze gebouwen zou Lissabon zeer de moeite waard zijn. We kunnen fietsen huren om een tocht langs de Taag te maken, of een tuktuk met gids die ons wijst op dingen die in geen reisgids genoemd worden. Een picknick met Portugese taartjes in een stadspark is een must, een klim naar een van de miradouro's (uitkijkpunten) ook. 's Avonds is het een gezellig geroezemoes op de straten en de pleinen, straatartiesten vertonen hun kunsten en overal hoor je muziek. Hoewel je met gemak een week in Lissabon kunt verblijven zonder je te vervelen, gaan we ook de omgeving verkennen. Portugal heeft prachtige stranden en nu we zo dichtbij zijn, moeten we daar natuurlijk ook even van genieten. Tijdens deze dagen gaan we wildkamperen en de natuur in.

We gaan naar weinig bezochte gebieden waar het onvoorstelbaar rustig is. We genieten van prachtig heuvelland met witte dorpen en ruig bergland met snelstromende riviertjes.

 

Reizend door hoge bergen, langs diepe dalen, rivieren en meren hebben we alle mogelijkheden voor mooie wandeltochten. We vinden prachtige plekjes om ons kamp op te slaan en dwalen door steegjes en over pleintjes, langs akkers en door olijfaarden. 's Morgens halen we brood bij een ouderwetse bakkerij en voor de lunch hebben we kraakverse groentes. Een siësta hoeven we niet te houden, want het is er deze tijd van het jaar niet meer zo heet als in de zomer.

 

Een korte vakantie met alles erop en eraan, zo kun je dit reisje het beste omschrijven. Ga mee en laat je verrassen door Portugal!

 

Overnachting in Lissabon is bij de reissom inbegrepen.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor autohuur, brandstof, maaltijden en excursies.

Terug naar het reisoverzicht